Начало Избрани Норис: Чувствам, че съм в положителна позиция да продължа да се подобрявам...

Норис: Чувствам, че съм в положителна позиция да продължа да се подобрявам като пилот

497
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис очаква с трепет началото на сезон 2023 в F1. Състезателят на Макларън започва петия си сезон в най-високото ниво на моторните спортове, в който се надява да бъде по-близо до отборите в челото и да продължи да се подобрява като пилот.

Тази година Норис ще бъде лидер на Макларън. 23-годишният състезател прекара част от почивката си в своя дом в Монако. В началото на януари британецът се върна в базата на отбора в Уокинг, където започна подготовката си за предстоящия сезон в F1. Британецът няма търпение да седне зад волана на MCL60 и да направи няколко обиколки.

„Почивката след края на сезон 2022 беше добра. Нямам търпение да се върна на пистата и да седна за първи път зад волана на MCL60. Новият автомобил изглежда страхотно и всеки, който е участвал в изграждането му, е изиграл наистина важна роля“, сподели Норис.

Норис присъства по време на премиерата на новия автомобил Макларън и заяви, че се чувства горд да носи цветовете на легендарния отбор, който отпразнува своята 60-годишнина.

„Това е моята пета година в F1. Надявам да пренеса положителната инерция в новия сезон след като измина една година от влизането на новите технически правила. Адаптирането към тях беше добро предизвикателство. Чувствам, че съм в положителна позиция да продължа да се подобрявам като пилот. Наслаждавам се на пътуването си с отбора досега. Да участвам в 60-годишнината на Макларън е огромна привилегия. Ще продължа да работя усърдно заедно с Оскар през тази важна година, докато се стремим да използваме максимално възможностите за спечелване на точки“, добави пилотът на Макларън.

Норис ще си партнира с Оскар Пиастри. Младият австралиец ще бъде един от тримата новобранци на през сезон 2023 в F1. Състезателят на Макларън прекара голяма част от времето си в симулатора в Уокинг. Подобно на Норис, Пиастри също бе част от днешната церемония, на която бе представен MCL60. Бившият шампион в F2 очаква с нетърпение първия старт за кампанията в Бахрейн.

„Радвам се, че ще започна работа с Макларън и ще запиша дебютния си сезон в F1. Зимата пауза беше чудесна. Работих усилено, за да се подготвя за предстоящата година. Времето, което прекарах във фабриката и на симулатора, беше приятно и продуктивно. Всички в отбора бяха гостоприемни. Установих се добре и сега съм напълно фокусиран върху излизането на пистата в Бахрейн“, заяви Пиастри.

Младият австралиец също очаква да направи първи обиколки с болида на Макларън MCL60.

„MCL60 изглежда много впечатляващо. Вярвам, че това ще бъде една запомняща се година, както за мен, така и за моя отбор, който празнува 60 години от своето основаване. Предстоящото предизвикателство е наистина вълнуващо. Очаквам с нетърпение да карам с Ландо, докато в същото време работим усилено, за да събираме точки през целия сезон“, допълни пилотът на Макларън.