Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Днешният ден бе един от по-добрите ни този сезон

Норис: Днешният ден бе един от по-добрите ни този сезон

Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис завърши съответно пети и осми в двете тренировки на Албърт парк днес. Пилотът на Макларън остана доволен от баланса на колата и от подобренията, които са направили от отбора. След трудният старт на сезона за британския тим, Ландо спечели първите точки за сезона в Джеда, завършвайки на седма позиция и се надява на подобно представяне и тази седмица.

„Днешният ден бе един от по-добрите ни през този сезон. Това е вероятно най-добрият ни петък до момента и се надявам да продължим така и утре, защото имаме добро усещане. Направихме няколко промени и приложихме някои неща, които научихме през последните два уикенда. Засега сработват прилично.“

Все пак британецът призна, че част от прогреса идва от особеностите на трасето, което е различно от останалите писти през сезона. Той обясни, че пистата тук е подобна на тази в Саудитска Арабия, където според него Макларън са имали добро състезание.

Рикиардо, който все още не е отбелязал точки от началото на сезона, също завърши и двете тренировки в топ десет, но зад съотборника си. Австралиецът сподели, че се надява останалите да не крият много темпо. Той, подобно на Ландо, също смята, че колата се усеща добре.

„Основното е да имаме добро ниво на увереност в колата. Открихме добри настройки следобяд, особено на гуми медиум. Мисля че с меките гуми не намерих толкова време, колкото мисля, че мога. Така че има още време в използването на този тип гуми, но по отношение на пилотиране мисля, че съм близо до лимита.“

Андреас Зайдл сподели, че според него половината от подобрението идва от пистата, но останалата половина от прогреса с развитието на колата. Той е доволен от продуктивният ден, който са имали от отбора въпреки червените флагове и смята, че от Макларън са направили крачка напред.