Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис доволен, че е помогнал на Сайнц да стане 6-и

Норис доволен, че е помогнал на Сайнц да стане 6-и

1248
0
Ландо Норис, Макларън, Грожан, Хаас
Норис в битка с Грожан, снимка: Спас Генев

Ландо Норис заяви, че е щастлив от това, че е помогнал на съотборника си Карлос Сайнц да завърши на 6-о място в Гран при на Монако. Британецът задържа колите зад себе си, за да може след стопа си Сайнц да излезе на шеста позиция и да спечели много важни точки за Макларън. Те затвърдиха тима на 4-ата позиция в класирането при конструкторите.

Излизането на колата за сигурност в 9-ата обиколка накара водещите 6 пилоти да минат през бокса за нови гуми. Първите 4 от тях останаха на първите 4 места, макар и в разменен ред. В същото време Рикиардо и Магнусен, които бяха 5-и и 6-и, изостанаха назад в подреждането. Това изведе Карлос на 6-а позиция.

Норис, който също остана на пистата, имаше трудности и не можеше да поддържа добра скорост. Така той обаче забави Даниел и Кевин.

Това позволи на Сайнц след питстопа си за нови гуми в 30-ата обиколка да се върне пред тях. И след боксовете на Квят, Албон и Грожан да запази 6-ото място.

„През цялото състезание нямах добра скорост, обясни Норис, който завърши 11-и. – Получих грейнинг на предните гуми в първата обиколка, а бях зад много пилоти с по-твърдите гуми. Не успях да ги накарам да работят така добре, както водещите екипи. Така с този комплект нямах добро темпо. Грейнингът ни ограничи много. В онзи период знаех, че не мога да направя нищо специално.

Затова обърнахме нещата повече на отборна игра. Трябваше да се опитам да помогна на Карлос. Това направи нещата малко по-трудни за мен, но направих най-доброто, което можех. И ако не бях направил 1-2 грешки, може би 10-ото място щеше да е възможно. Но помогнах на Карлос да е 6-и. Иначе той може би щеше да бъде изпреварен от пилотите на Торо Росо.“