Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Една точка е повече от нищо

Норис: Една точка е повече от нищо

1113
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Труден уикенд изкара тимът на Макларън в Мексико, на чийто финал резултатът бе само една точка за десетото място на Ландо Норис. Даниел Рикиардо финишира 12-ти.

„Състезанието на Даниел на практика приключи след първи завой. Той потегли страхотно, навакса няколко позиции и след това за съжаление се случи ударът с Валтери [Ботас]. Трябваше да спре за ново крило, имаше и допълнителни повреди по колата. Това определено бе изпусната възможност“, обясни шефът на Макларън Андреас Зайдл.

„За Ландо бе ясно, че състезанието му ще е трудно, тъй като стартира от 18-та позиция. Постара се да вземе колкото се може повече места и да се върне в топ 10. Със скоростта, която имахме обаче, не бе възможно повече.“

„Благодаря на целия отбор, пилотите и колегите ни в Мерцедес HPP. Това бе много работа за една-единствена точка и резултатът не е отражение на усилията ни. Сега ще се подготвим за следващия уикенд.“

Норис бе сравнително доволен от собственото си представяне и каза, че е дал най-доброто от себе си

„Не мисля, че бяхме в състояние да постигнем много повече, имайки предвид стартовата позиция и колко трудно се изпреварва. Една точка е повече от нищо“, допълни британецът.

Рикиардо призна, че инцидентът в началото на надпреварата бе особено болезнен за него.

„Беше наистина сложно. Знаех, че ако не опитам в началото, някой друг ще го стори и вероятно останалите ще ме погълна. В крайна сметка беше просто инцидент. Вървях към четвърто място, но за секунда всичко се промени. Това е характерно за спорта. После успях да се защитя от Ботас. По принцип в толкова упорита битка се бориш за добра позиция, а ние бяхме назад. Освен това колата бе повредена и нямахме достатъчно аеропритискане. За няколко секунди всичко изглеждаше прекрасно и след това не-прекрасно“, коментира австралиецът.