Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис и Гасли нямат търпение да карат новите болиди на Силвърстоун или...

Норис и Гасли нямат търпение да карат новите болиди на Силвърстоун или Сузука

691
0
Пиер Гасли и Ландо Норис
Пиер Гасли и Ландо Норис, снимка Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис и  Пиер Гасли нямат търпение да карат новите болиди от F1 на бързи писти. Двамата искат да се състезават с новите модели болиди на класическите високоскоростни писти в F1 като Силвърстоун или Сузука.

Новите технически правила на F1 поставиха началото на нова ера в спорта, в която пилотите се очаква да борят много повече на пистата.

За да подобрят зрелището на пистата, отборите залагат на аеродинамиката с ефект на земната повърхност. Това е подход, който увеличава притискащата сила на автомобила в завоите и същевременно генерира много по-малко мръсен въздух след него, което от своя страна ще позволи на пилотите да се следват по-близо един до друг.

Всички екипи тестваха новите си дизайни миналата седмица в Барселона. По-голямата част от състезателите дадоха висока оценка на новата концепция.

Макларън беше един от водещите тимове в Испания. Във връзка с това Ландо Норис каза, че няма търпение да се състезава на дадено високоскоростно трасе, карайки новия автомобил MCL36.

Очаквам с нетърпение високоскоростните писти, на които ще караме тази година, каза Норис пред медиите. 

Очевидно това е типът завои, в които през последните няколко години не можеш да следваш колата пред себе си. Трябва да можем да се следваме много по-отблизо, особено на тези видове писти. Надявам се да се получат страхотни състезания, които да са  вълнуващи за всички.“

Ще видим какво ще се случи. С напредването на годината отново ще има развитие на колите. Нямам търпение да започнат тазгодишните надпревари.“

В същото време Пиер Гасли от екипа на Алфа Таури подкрепи мнението на Норис. Французинът призна, че автомобилите от новата спецификация на Гран при сазабавниза каране и би трябвало да са истинско удоволствие на класическите и бързи писти във Формула 1.

Мога да кажа, че са забавни, коментира французинът. „Както каза Ландо, изглежда, че автомобилът работи много добре във високоскоростните участъци. Там обикновено се вълнуваме най-много.“

Затова наистина очаквам с нетърпение надпреварите на писти като Силвърстоун, Сузука и други подобни.“

„Ако успеем да бъдем много по-близо един до друг в състезанията, това може да повиши адреналина. Ние винаги търсим повече адреналин. Така че се радвам за това„, обобщи Пиер Гасли.