Начало Избрани Норис иска преразглеждане на стратегическите решения в Гран при на Нидерландия

Норис иска преразглеждане на стратегическите решения в Гран при на Нидерландия

1654
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис иска преразглеждане на стратегическите решения по време на Гран при на Нидерландия. Пилотът на Макларън бе крайно недоволен от резултата си на Зандвоорт, тъй като грешната стратегия му попречи да се качи още веднъж на подиума.

Норис се представи много силно в квалификацията за Голямата награда на Нидерландия. Британецът се справи много добре с променливите условия на трасето и даде второ време. Състезателят на Макларън дори се закани да атакува Макс Верстапен на първи завой и да опита да спечели надпреварата

Норис запази второто място след старта. В края на първата обиколка обаче на пистата заваля дъжд. Това накара повечето състезатели да влязат в бокса за гуми интермедия. От Макларън обаче решиха да оставят на трасето както Норис, така и Оскар Пиастри. Двамата в крайна сметка загубиха много време заради факта, че караха със сликове на мокрото трасе и се смъкнаха в дъното на колоната.

Норис направи сериозен прогрес и успя да се върне в топ 10 преди спирането на Гран при на Нидерландия. Младият британец остана заклещен зад Карлос Сайнц и Люис Хамилтън в последния етап от надпреварата. Така той остана едва седми при развяването на карирания флаг и изпусна възможността да запише още един подиум.

„Ясно е, че бяхме взели грешно решение. Взехме наистина лошо решение. Това е нещо, което ще преразгледаме и обсъдим, защото предполагам, че вече сме взели няколко такива през този сезон“, сподели Норис.

„Загубихме твърде много позиции и много точки заради тези грешки. Във втората част на състезанието изглеждаше, че сме взели правилното решение. Бяхме едни от първите в бокса и спечелихме известно време и позиция спрямо Джордж [Ръсел].“

Норис водеше оспорвана борба с Ръсел в заключителната фаза от състезанието. Пилотът на Мерцедес имаше лек контакт със своя съперник, след който спука гума и мина през бокса. Норис призна, че съжалява за случилото се с Ръсел

„В днешно време автомобилите са толкова остри. Ако ги докоснеш съвсем леко, ще получиш сериозни поражения. Това беше добро състезание. Бяхме близо един до друг и се борихме колело до колело. В крайна сметка се чувствам зле, че нещата се получиха така“, добави Ландо Норис.

Съотборник на Норис Оскар Пиастри потегли от осма позиция. Състезателят на Макларън също пострада от грешната стратегия на тима. Младият австралиец в крайна сметка стигна до зоната на точките и финишира девети.

„Това не беше най-простият неделен следобед. Може би трябваше да се възползваме от възможностите, които имахме. Като не беше чак толкова ужасен следобед“, каза Пиастри.

„Определено има неща, от които да се поучим. В един момент всички изглеждаше много по-зле, така че беше хубаво завръщане във втората половина на състезанието. Определено ще научим какво можехме да направим по различен начин, преди да се отправим към Монца и да опитаме да спечелим повече точки“, допълни пилотът на Макларън.