Начало Избрани Норис: Искам да се пробвам в някое рали

Норис: Искам да се пробвам в някое рали

381
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис иска да вземе участие в някое рали. Пилотът на Макларън сподели, че би се пробвал в някоя такава надпревара в бъдеще след като е видял на какво е способен един рали автомобил по време на заснемане на видеоклип на неговия бранд Quadrant.

Норис е продукт на академията на Макларън. Британецът направи дебюта си във Формула 1 с тима от Уокинг пред 2019 г. Преди това той е участвал в 24-те часа на Дайтона. 22-годишният състезател споделяше един автомобил с Фернандо Алонсо и Филип Хансън.

Норис основа собствен бранд който носи името Quadrant, който се занимава с продажба на облекло и гейминг аксесоари.

Сега британецът изяви желание да се пробва в друга дисциплина освен F1. Пилотът на Макларън се надява да бъде зад волана на рали автомобил в бъдеще.

В началото на месеца Норис пусна нова линия облекла за Quadrant. Тя беше на тема офроуд и включваше клип с рали автомобил.

Искам да се пробвам в някое рали, каза Норис в интервю за Motorsport.com.

Следващата ни колекция с дрехите Quadrant е в стил офроуд. Затова наскоро отидохме и направихме някои неща, за да запишем видеоклип за бранда, който включваше и рали автомобил.“

„Когато отидох там за първи път и ги видях на живо разбрах колко са луди тези хора. Това ме накара наистина, наистина да искам да пробвам рали автомобил.“

Може да започна там, където няма дървета. В края на годината просто искам да опитам и да съм на безопасно място, където има предпазни ограждения с гуми.“

Контролът на автомобила, задействането на ръчната спирачка, времето и всички тези неща винаги е добре да се правят от време на време, за да контролирате автомобила и да поддържате разсъдъка си не само с управлението на автомобил от F1.“

„Ралито е подобно на картинга. Много пилоти от Формула 1 обичат да се занимават с това, защото ги връща към усещането за нещата, а в картинга то е много свързано с усещането. Същото важи и за ралитата. Просто искам да отида и да опитам нещо ново“, добави Ландо Норис.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Quadrant (@team_quadrant)

Норис няма да е единственият пилот от F1, който сяда зад волана на рали автомобил. Неговият колега Валтери Ботас има няколко участия в различни надпревари във Финландия, включително рали Арктик. Бившият пилот от F1 и световен шампион от сезон 2007 Кими Райконен взе участие в немалък брой надпревари от WRC през 2010 и 2011 г. Резервният състезател на Алфа Ромео Роберт Кубица също има участия в WRC и ERC.