Начало Избрани Норис: Наистина ми харесва да карам на пистата Зандвоорт

Норис: Наистина ми харесва да карам на пистата Зандвоорт

301
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Отборът на Макларън няма търпение да се върне в Нидерландия. Според шефa на британския тим Андреас Зайдл, бързото и вълнообразно оформление на Зандвоорт, съчетано с използването на DRS в последния завой трябва да бъде голямо предизвикателство за новото поколение автомобили във Формула 1.

В исторически план Макларън има три успеха в Зандвоорт, записани през 1976, 1984 и 1985 г. Именно автомобил на британският екип бе записал последния успех на трасето преди неговото завръщане през сезон 2021. Тогава Норис и Рикиардо завършиха съответно на 10-та и 11-та позиция.

„Наистина ми харесва да карам на пистата Зандвоорт. Постигал съм няколко прилични резултата там в младежките категории. Вълнообразното оформление и завоите наподобяват влакче в увеселителен парк, така че съм развълнуван да изляза на пистата и да дам всичко от себе си. Освен това атмосферата винаги е невероятна, Иска ми се повече фенове в оранжеви цветове да подкрепят Макларън“, сподели Норис.

Британецът завърши извън зоната на точките в Белгия след като заседна в DRS влакче. Сега той се надява отново да се бори с болидите на Алпин.

„Миналият уикенд показа ясно, че все още имаме много работа, за да продължим да се борим с Алпин. Имам пълна вяра в отбора и знам, че ще направим всичко възможно, за да се справим и да се подготвим възможно най-добре. Следващите две състезания са от ключово значение, така че нека се съсредоточим и да продължим упоритата работа“, добави Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Даниел Рикиардо остана извън зоната на точките в миналогодишната Гран при на Нидерландия.

„Очаквам с нетърпение уикенда в Зандвоорт. Трасето е страхотно и има толкова забавна и почти фестивална атмосфера. Това ще помогне за настроението ни през уикенда. Това е по-скоро старомодна писта с интересни характеристики като завоя Тарзан и възможността за изпреварване. Нямам търпение да изляза на пистата и да видя колко различна е веригата в сравнение с миналия сезон“, каза Рикиардо.

„Последните няколко дни в Амстердам прекарах в рестартиране, ядене на струпвафели и разглеждане на начините за подобряване за предстоящия уикенд. Миналият уикенд не беше това, което искахме да бъде. Вече сме се възстановявали веднъж, така че определено можем да направим същото и този път. Имаме някои добри поуки от Спа, които можем да използваме за този уикенд. Надяваме се да да излезем малко по-добри и да можем да се борим подобаващо с автомобилите на Алпин“, добави пилотът на Макларън.

Шефът на Макларън Андреас Зайдл също коментира новото предизвикателство на пистата Зандвоорт.

„Зандвоорт е невероятно бърза писта, на са се случвали незабравими моменти през годините. F1 ще изпробва използването на DRS в последния завой, който е с по-голям наклон. Ще бъде интересно да видим как ще се представят новите автомобили и какво влияние ще окажат върху способността ни да изпреварваме, особено като се има предвид, че те могат да се следват толкова близо. Вълнообразните и криволичещи участъци също са добра характеристика на пистата и представляват приятно предизвикателство за пилотите“, каза Зайдл.

„През последните няколко дни анализирахме изминалия уикенд и се уверихме, че сме научили възможно най-много от него. Резултатът в Спа не беше такъв, на какъвто се надявахме. Можем да вземем тези поуки и да ги използваме, за да увеличим максимално нашия пакет. Трябва да се съсредоточим изцяло върху всяка малка печалба и да натискаме автомобила, за да извлечем възможно най-много от него. Нека да сведем глави и да се върнем към работата“, допълни шефът на Макларън.