Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис наказан с 3 места назад на грида заради изпреварване на жълти...

Норис наказан с 3 места назад на грида заради изпреварване на жълти знамена

1427
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис бе наказан с преместване с 3 места назад на стартовата решетка за Гран при на Щайермарк заради изпреварване на жълти знамена. Пилотът на Макларън задмина Пиер Гасли по време на първата свободна тренировка на пистата Ред Бул Ринг. Това обаче стана в зона с предупредителни флагове.

Причината за показването на жълтите знамена бе спирането на Николас Латифи с технически проблем встрани от пистата. Впоследствие рейс контролът спря сесията, докато маршалите отстранят Уилямс-а.

В решението се казва:

„Стюардите изслушаха пилота на кола №4 (Норис) и представител на отбора му, прегледаха и видео доказателствата. Кадрите от онборд камерата показват ясно, че пилотът на кола №4 изпреварва №10 при ясно видими жълти светлинни сигнали и жълти знамена.“

Освен наказанието с преместване на грида на Норис са начислени и две наказателни точки. Преди по-малко от седмица Ландо спечели първия подиум в кариерата си във Формула 1 – в Гран при на Австрия. Той стана трети на пистата Ред Бул Ринг.

Сезон 2020 е втори сезон за Норис във Формула 1. През 2019-та състезателят на Макларън спечели 49 точки и завърши 11-ти в генералното класиране при пилотите.