Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис нарече слуховете, че ще обмисли смяна на отбора си „глупости и...

Норис нарече слуховете, че ще обмисли смяна на отбора си „глупости и пълни небивалици“

653
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Майкъл Потс

Ландо Норис не възнамерява да си сменя отбора, сподели самият пилот в навечерието на състезателния уикенд за Гран при на Саудитска Арабия. 23-годишният британец има договор с Макларън до края на 2025 г. Началото на сезон 2023 бе трудно за тима от Уокинг и това неминуемо доведе до слухове дали Норис не би обмислил да отиде в друг тим. Младежът е смятан за евентуален наследник на Люис Хамилтън в Мерцедес или вариант за място във Ферари. Той самият нарече подобни приказки „пълни небивалици“.

„Нямам проблем с това да говорят за мен освен в случаите, когато се обсъждат пълни глупости. Предполагам, че съм достигнал етапа, в който слухове не ми влияят по никакъв начин. Понякога обаче се измислят пълни небивалици. Буквално се фабрикуват някакви истории“, обясни Норис

В някаква степен острите критики са приемливи. В тях има смисъл. На човек не му харесва, когато се прекалява и започне да оказва влияние на хора в отбора, особено като се има предвид, че много от тях не знаят съвсем всичко. Според мен с Макларън вършим добра работа, обяснявайки на всички какво се случва, както и моята гледна точка. Просто понякога се налага да се справиш. Така че нямам проблем с подобни приказки, отборът също“, каза още Норис.

Шарл Льоклер каза от своя страна отново, че иска да печели с Ферари и не мисли да ходи другаде. Същото заяви и Хамилтън.

„Вярвам на 100% в този отбор, това е семейството ми и съм тук от дълго време. Не планирам да ходя където и да е другаде“, допълни седемкратният световен шампион.

Лошото темпо на Мерцедес бе повод основно за британските медии да спекулират с оставането му в екипа от Бракли. Въпросът се обсъжда и в Джеда въпреки уверенията на самия Хамилтън, че изобщо няма намерение да си тръгва. Договорът му е до края на 2023 г.