Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис не се чувства напълно комфортно в автомобила

Норис не се чувства напълно комфортно в автомобила

1154
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира на първа позиция след днешните тренировки в Белгия. Пилотът на Макларън показа отлично темпо и е един от фаворитите за утрешната квалификация. Макар да беше най-бърз, Норис не се чувстваше напълно комфортно в автомобила и призна, че от Ред Бул са много бързи.

Норис пристигна в Белгия с големи очаквания. Младият британец финишира втори в предишния старт в Унгария. Норис беше много близо до победата, но в крайна сметка трябваше да предаде първото място на съотборника си Оскар Пиастри. Затова той се надяваше да запише успех този уикенд.

Пилотът на Макларън не направи силно впечатление в първата свободна тренировка. Той остана осми и изоставаше сериозно от Макс Верстапен. Това обаче се дължеше най-вече заради различната програма, която имаше Норис и по-занижения режим на двигателя.

Норис показа отлична скорост във втората тренировка на Спа. Състезателят на Макларън оглави класирането малко след преполовяването на сесията. После той започна да прави състезателни симулации и показваше отлично темпо. В крайна сметка той завърши деня на първа позиция

Норис коментира представянето си през днешния ден: „Добре е. Все още е трудно и е близо. Ред Бул са много бързи в момента.“

„Сложно е. Просто днес не се чувствах много комфортно с автомобила. Надявам се просто да се събудя утре и да се чувствам малко по-комфортно с него! Ще се опитаме да подобрим няколко неща и ще видим отново.

„Знам, че изглеждаше добре в таблицата с времената, но не се чувствах много комфортно, когато просто излязох и го направих, така че се надявам да вляза в малко по-силен ритъм и да се чувствам малко по-добре там.“

„Подготвихме се добре. Имаме добри настройки на автомобила и те работят. Просто от моя страна не е перфектно. Имам усещането, че мога да изляза и да натискам повече, но все още не съм напълно готов“, добави пилотът на Макларън.

Очакванията са за валежи през утрешния ден, особено по време на квалификацията. Норис призна, че той и неговите инженери ще вземат променливото време по време на брифинга с инженерите тази вечер.

„Само по отношение на въпросите за притискащата сила. Разбира се, по принцип за дъжд искате да се насочите към настройка с по-висока притискаща сила. Смятам, че това може би е посоката, в която трябва да се върви във всеки случай. Но все още не знам. Ще седна с моите момчета и ще поговорим за това“, завърши Ландо Норис.

Междувременно Пиастри завърши деня на втора позиция. Австралиецът даде малко по-положителна оценка на комфорта си зад волана, въпреки няколкото драматични моменти по време на дългите си обиколки

„Беше силен ден, определено. Мисля, че в FP1 изглеждахме сравнително бързи. В FP2 станахме по-силни. Чувствам, че сме на добро място. Имам чувството, че денят беше много гладък“, коментира Пиастри.

„Преминахме през всичко, което искахме и научихме колкото се може повече. Чувствам се добре. Времето вероятно ще означава, че събраната информация ще е безполезна. Като цяло бее наистина силен първи ден.“

Пиастри изказа и мнението си за наказанието на Макс Верстапен заради смяна на двигателя и доколко това ще помогне на него и Норис в остатъка от уикенда.

„Определено ще ни помогне. Искам да кажа, че е по-добре, отколкото ако беше стартирал отпред! Не мисля, че можеш да разчиташ на това. Спа писта, на която Ред Бул са били много бързи през последните няколко години. Този уикенд отново изглеждат бързи.

„Очаквам той да напредне много в състезанието. Но и се надявам да имаме малко преднина, която да ни помогне“, заключи пилотът на Макларън.