Начало Избрани Норис: Никой не е правил нормални дълги серии и не е съвсем...

Норис: Никой не е правил нормални дълги серии и не е съвсем наясно с темпото в тях

678
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис заяви, че е доста доволен от третото си място в квалификацията за Гран при на Мексико. Английският пилот на Макларън не се нае да прави прогнози за развити на състезанието, защото според него нито тимът от Уокинг, нито съперниците са съвсем наясно с темпото си в дълги серии.

„Честно казано, доста съм доволен от третото място. Чувствам, че достигнах лимита на автомобила доста бързо. В конкретния момент това изглеждаше добре, но изпитвах известни проблеми да извлека повече от болида в последните две бързи обиколки. Карлос [Сайнц] и Макс [Верстапен] направиха добри опити, особено Карлос. Той е много бърз през целия уикенд, а аз съм доволен от третото място (в квалификацията). Вероятно можех да съм пред Макс, но той завъртя чудесен тур. Моят не бе толкова чист, колкото ми се щеше“, каза Норис.

„Никой от нас не е правил нормални дълги серии, така че никой не е съвсем наясно с темпото в тях. Пред всички има въпросителни. Ферари имаше страхотна скорост и в квалификациите, и в дълги серии в последните надпревари, така че ще е трудно“, добави Норис

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Докато Норис ще се бори в челото на стартовата решетка на Аутодромо Ерманос Родригес обаче съотборникът му в Макларън Оскар Пиастри остана в дъното ѝ. Австралиецът призна, че е допуснал грешка.

„Излетях на 12-ти завой, прескочих бордюра и това беше. Обиколката ми бе достатъчно добра, (за да продължа) и затова тази грешка е толкова разочароваща. Загубих около секунда. Болезнено е… Третата тренировка бе много силна. Дори втората в петък бе добра. В първата сесия за уикенда имахме известни проблеми, но след това направихме някои наистина добри промени и в третата тренировка усещането вече бе много добро. Просто допуснах крайно глупава грешка, натискайки прекалено много като за Q1“, сподели Пиастри.

„Във втория опит имах много ниско сцепление, а изобщо не трябваше да се стига дотам да ми трябва още една обиколка. Разочароващо е, тъй като темпото изглеждаше многообещаващо. Ще опитам да се върна в зоната на точките. Ще почерпя вдъхновение от състезанието на Ландо миналата година. Мисля, че ще е трудно, защото разликите изглеждат доста малки. Но пък вярвам, че имаме скорост този уикенд и затова ще се постарая да си пробия път“, допълни Пиастри.

През миналия сезон Норис стартира от 17-та позиция в Мексико и финишира пети.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)