Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Би било страхотно ако някои пилоти имаха повече усещане за околните

Норис: Би било страхотно ако някои пилоти имаха повече усещане за околните

2893
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис направи страхотно каране в Гран при на Мексико и от дъното на стартовата решетка стигна до пето място на финала. Той бе избран и за пилот на деня, но след финала отправи сериозни критики към някои от колегите си.

„Трябваше да избегна много голяма катастрофа, защото някои хора секат криви, неосъзнавайки, че три коли не могат да минат едновременно през един завой. Опазих се от два изключително сериозни инцидента, единият от които можеше да е наистина ужасен“, посочи британският пилот на Макларън.

„Мисля, че би било страхотно ако някои пилоти имаха повече усещане за околните. И след като казах това, ще посоча, че загубите в началото бяха заради лошия ми старт“, продължи Норис във връзка с втория старт

„Като преминах линията първия път ми казаха да охладя двигателя. Затова на моменти вероятно не можех да натискам толкова, колкото ми се искаше. Но в други моменти – голяма част от втория стинт – темпото ми бе по-добро от това на почти всички с изключение на [Люис] Хамилтън. И това е изключително окуражаващо за нас“, допълни Норис.

Ландо обобщи, че състезанието като цяло бе много добро за него и Макларън. Съотборникът му Оскар Пиастри завърши осми. Австралиецът обаче не бе толкова доволен.

„Имах доста битки на пистата, което ми направи живота интересен, но не и състезанието гладко. Темпото бе прилично, нещата станаха по-трудни след червения флаг. А след борбата определено имах повече грижи с гумите, което не помогна. Добре е, че взехме точки“, каза Пиастри.

Шефът на Макларън Андреа Стела заяви, че тазгодишната Гран при на Мексико е била не само едно от най-добрите състезания на Норис, но и една от най-добрите надпревари, от които той самият е бил част

„Първият му стинт, когато потегли от 17-то място, беше отличен. Имаше страхотно темпо. Спря в бокса при сейфи кара и след това загубихме предимството с червения флаг. Имаше още едно потъване – на рестарта. Тогава си помислихме, че няма да вземе точки. Но за 30 тура Ландо успя да изпревари повечето съперници и стигна до петото място. Това ще го помним дълго време“, коментира Стела.