Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Обичам да карам за Макларън

Норис: Обичам да карам за Макларън

823
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис си прекарва добре в екипа на Макларън.  Младият британец не се задоволява със сегашните резултати и настоява отборът от Уокинг да подобри представянето си.

Норис се намира в четвъртата си година във Формула 1 и Макларън. Британецът e продукт на академията на британския тим и беше резервен пилот през 2018 г. В крайна сметка той получи повишение в началото на сезон 2019.

22-годишният пилот се стреми да се бори за победи и подиуми състезанията в някакъв момент в бъдещето. Състезателят от Бристол е една от най-популярните фигури в спорта и е смятан за огромен талант.

Норис има шест подиума в F1 и е убеден, че Макларън е правилният отбор за него, за да изпълни амбицията си успех през следващите сезони. По-рано тази година той удължи споразумението си с тима до 2025 г.

Обичам да карам за Макларън. Винаги искам да съм по-бърз, винаги искам бърз автомобил, но разбира се, знаех за какво се подписвам, разбира се, каза Норис.

Знаех, че това ще отнеме известно време. Все пак не очаквам тази година да печелим и да сме на подиума всеки уикенд.“

Норис винаги дава всичко от себе си, за да помогне за подобряването на Макларън. Макар и все още много млад, неговите три сезона и половина като пилот в Гран при и досегашните му постижения в F1 потвърждават авторитета му на взискателен член на отбора от Уокинг.

Той призна, че в последните състезателни уикенди вижда неоспорим напредък в Макларън, но също така смята, че не се намира там, където трябва.

Започнахме по-бавно и вероятно все още сме малко по-назад от това, което наистина искахме да бъдем тази година. Постигаме известен напредък. Това винаги е хубаво да се види“, каза пилотът на Макларън.

Винаги искам повече и съм взискателен. Натискам много отбора, защото трябва да се подобряваме, да продължаваме да вървим напред. Трябва да правим такива неща, ако искаме в бъдеще да печелим победи.“

„Не спирам да се старая. Много съм щастлив, че съм заобиколен от екип, който върши добра работа. Целта ми е колкото се може повече да се забавлявам зад волана на автомобила“, завърши Ландо Норис.