Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис обясни защо в Макларън са толкова силни от началото на сезона

Норис обясни защо в Макларън са толкова силни от началото на сезона

1731
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис обясни защо в екипа на Макларън са толкова силни от началото на новия сезон. Британецът се класира 6-и в последния кръг в Бахрейн. Пред него бяха само пилоти на водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Карлос Сайнц пък се бореше с Макс Верстапен за 5-ото място, когато се стигна до сблъсъка между двамата. В резултат на него испанецът спука гума и изостана.

Според Норис причината за силното представяне на Макларън е, че в тима успяват да извлекат максимума от новата кола MCL34. А това изглежда е от изключително значение в битката в средата на колоната, която е много оспорвана и разликите са малки.

„Тимът ни е много добър в това да извади максималното от пакета ни, каза Норис в Китай. – Това се случва дори балансът да не е добър. В миналото в Макларън също бяха добри в тази област. Затова и сега се представяме по-добре спрямо очакванията ни.“

Норис обясни също, че тестът на Фернандо Алонсо с болида на Макларън в Бахрейн е бил много полезен за тима. „Алонсо изтъкна положителните и отрицателните черти на колата, обясни Ландо. – Не бяха само позитиви. Имаше и някои негативни бележки. Като цяло вече имаме по-добро разбиране за колата и как да я развиваме.“