Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис очаква Мерцедес да са много по-бързи в Бахрейн

Норис очаква Мерцедес да са много по-бързи в Бахрейн

1087
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис; снимка: Спас Генев

Ландо Норис очаква Мерцедес да са много по-силни в Бахрейн. Според пилота на Макларън темпото на германския тим в края на първия етап от предсезонните тестове може да означава още по-„невероятнопредставяне на отбора от Бракли в първото състезание за сезон 2022 в F1.

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел оглавиха таблицата с времената в Барселона с преднина от три десети пред Серхио Перес с Ред Бул.
Тъй като отборите не съобщават за наличното гориво в резервоара или режимите на двигателя, разчитането на каквито и да било данни за времената и прогнозирането на подреждането е напълно безсмислено.

Въпреки това Норис приложи собствената си логика по отношение на представянето на Сребърните стрели. Британецът обрисува картината, по която може да се развият нещата в Бахрейн. 

Мерцедес никога не вървят толкова добре по време на тестовете. Когато стигнем до първото състезание, нещата коренно се променят. Ако те са добри по време на тестовете, вероятно ще бъдат бързи по време на първото състезание“, аргументира се Норис. 

Мисля, че всеки екип е работил по собствените си програми и т. н. Разбира се, има и различни горивни натоварвания, режими на работа и други“.

„Ще видим каква може да е реалната картина. Смятам, че сме в прилична позиция. Също така Ферари изглеждат много добре от първия си ден на пистата.“

Те бяха с много добри времена. Състезателното им темпо  изглежда добро. Така че Скудерията изглеждат много, много силни.“

„Същевременно Мерцедес и Ред Бул са точно там, където сме ние. Ако не друго, бих казал, че в момента са малко по-напред от нас.“

В края на тестовете миналата седмица Норис заяви, че Макларън ена добро, но не и на невероятно място, а екипът е принуден да се справя смножество проблеми.

Имам чувството, че ще трябва да свършим много работа като отбор, ако искаме да се борим с тях [Ферари и Мерцедес]. Според мен това е напълно очаквано“, добави той.

„Чувствам се добре в автомобила. Просто трябва да сме наясно, че има толкова много неща, които трябва да подобрим, за да бъдем на нивото, което искаме„, завърши Ландо Норис.