Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Пето място е добър резултат, Рикиардо: Трябваше да сме пети и...

Норис: Пето място е добър резултат, Рикиардо: Трябваше да сме пети и шести…

1739
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Смесени чувства изпитваха в тима на Макларън след Гран при на Щирия, тъй като Ландо Норис финишира пети, но Даниел Рикиардо бе едва 13-ти.

„Ландо направи много солиден уикенд и го приключи със силно, контролирано каране до петата позиция“, посочи шефът на Макларън Андреас Зайдл. „В първите няколко обиколки опитахме да останем пред Серхио [Перес] и Валтери [Ботас], но след това се концентрирахме върху собствената си надпревара и върху това да завършим пред съперниците си в първенството. Приключихме състезанието обаче със смесени чувства, тъй като смятаме, че изпуснахме възможност за още по-силно класиране. Даниел направи страхотен старт и от 13-ти отиде девети. Временна загуба на мощност обаче означаваше, че четири коли го изпревариха и това на практика сложи край на надпреварата за него. Съжаляваме за това, Даниел.“

Норис сподели, че при него не се е случило кой знае какво, което обаче си има и добра страна

„Не бяхме подложени на натиск от колите зад нас. Тези отпред бяха твърде далеч, но това го очаквахме. Можем да сме доволни – пето място е много добър резултат за нас. Дано и другата седмица се справим“, допълни британският пилот.

Рикиардо също отбеляза страхотния си старт и колко съжалява за по-късното пропадане в колоната.

„Бяхме в наистина страхотна позиция с медиума, всичко изглеждаше чудесно и тогава загубих мощност. Успяхме да оправим проблема, но изгубихме всичко и бях там, откъдето стартирах. После беше трудно да се маневрира в мръсния въздух. Според мен трябваше да сме пети и шести, както беше миналата седмица… След пет дни се връщаме и се надявам късметът ни да се обърне“, каза още австралиецът.