Начало Избрани Норис: Пистата в Джеда ни позволява да извлечем малко повече потенциал от...

Норис: Пистата в Джеда ни позволява да извлечем малко повече потенциал от автомобила на Макларън

857
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Пистата в Джеда позволява извличането на малко повече потенциал от автомобила на Макларън. Това заяви Ландо Норис. Според британеца, по-бързото и по-плавно оформление на Джеда пасва добре на новия болид на британския тим MCL36. 

Норис завърши първия ден в Саудитска Арабия в топ 10. Младият британски пилот на Макларън се класира на 7-мо място в края на втората петъчна тренировка. Той изоставаше на 0.661 мин. от водача в класирането Шарл Льоклер от тима на Ферари.

Въпреки че в Макларън все още не са решили проблема с недостига на притискаща сила, който влияе на представянето на новия автомобил, Норис смята, че характеристиките на пистата донякъде са намалили проблема в сравнение с Бахрейн.

„Вчерашния ден беше сравнително добър“, каза Норис. „Някои неща се усещат малко по-добре заради вида на трасето. Тя много по-бърза и по-гладка. Така че определено има някои разлики спрямо със Сахир.“

„Пистата в Джеда ни позволява да извлечем малко повече потенциал от автомобила на Макларън.“

„Чувстваме се малко по-уверени, но все още имаме недостатъци в много области. Така че ще продължим да работим по някои от постигнатите успехи и ще видим дали ще можем да постигнем още по-добри резултати от автомобила по време на третата тренировка.“

Норис изпревари съотборника си Даниел Рикиардо с 0.792 мин. От друга страна австралиецът определи вчерашния деня си като продуктивен, въпреки че не намери място в топ 10 и остана едва петнадесети.

„Започнахме работа и не се наложи да коригираме прекалено много автомобила. Просто продължаваме да научаваме малко повече за него, каза той.

Мисля, че вчерашният ден беше продуктивен за нашата относителна конкурентоспособност. Това е добра писта за каране. Усещането ми тук добро усещане тук, което е доста приятно.“

Имаме някои малки промени, върху които да работим през нощта. Като цяло петъкът беше добър и смятам, че сме в малко по-добра форма от Бахрейн“, обобщи Даниел Рикиардо.