Начало Избрани Норис: Пистата в Мексико е толкова уникална заради надморската височина

Норис: Пистата в Мексико е толкова уникална заради надморската височина

453
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис се надява да пренесе добрата си форма от Остин в Мексико Сити. Пилотът на Макларън финишира на шеста позиция в Гран при на САЩ, макар да беше на обезболяващи. Британецът все пак донесе ценни точки за неговия отбор в борбата за четвъртото място при конструкторите с Алпин. Сега той иска да запише още няколко силни резултата, които да помогнат както на него, така и на тима от Уокинг.

Макларън е един от най-успешните отбори на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Британският екип е записал три успеха в Мексико, колкото имат още Лотус, Мерцедес, Уилямс и Ред Бул. Последното първо място за Макларън е от 1989 г. и е дело на Аертон Сена.

Норис има само една точка от двете си визити в Мексико Сити. 23-годишният състезател не завърши надпреварата през сезон 2019, а миналата година финишира десети. Сегашната му цел е спечелването на повече точки и завършване пред колите на Алпин.

„Хубаво е да се върнем за втора поредна година на това място. Пистата в Мексико е толкова уникална заради надморската височина. Феновете в секцията на бейзболния стадион също са интересна особеност на пистата“, сподели Норис.

„С нетърпение очаквам да се върна в автомобила тази седмица, след като си прекарахме страхотно в Остин. Сигурен съм, че мексиканските фенове ще се включат с пълна сила, за да създадат невероятна атмосфера, подобна на тази миналата година! Като отбор сме твърдо решени да спечелим възможно най-много точки в последните три състезания за сезона“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо има добри спомени от пистата в Мексико Сити. Австралиецът записа един полпозишън и един подиум откакто трасето се върна в календара на F1. Това ще бъде последно Гран при на Мексико за австралиеца като пилот на Макларън.

„Очаквам с нетърпение да посетя Мексико Сити тази седмица. Атмосферата тук е наелектризирана, а феновете винаги са толкова страстни. Ще бъде добре да забравя случилото се в Остин, тъй като в неделя състезанието беше сложно за мен. Важно е да продължим да работим усилено, за да получим награди и да завършим сезона силно като отбор“, сподели Рикиардо.

Шефът на Макларън Андреас Зайдл се надява Норис и Рикиардо да завършат пред болидите на Алпин.

„Мексико винаги е вълнуващо събитие с толкова жива атмосфера, създадена от феновете! Пистата в Мексико Сити може да бъде предизвикателство с голяма надморска височина и по-рядък въздух. Това означава, че отборите ще използват по-високи нива на притискане на автомобилите си. Друго предизвикателство е да се справим с второто състезание от двойната програма. Ландо, Даниел и целият отбор са фокусирани върху това да се борят за повече точки. Очакваме с нетърпение още един вълнуващ състезателен уикенд през сезон 2022 в F1“, заяви Зайдл.