Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Пистата в Шанхай може би няма да е подходяща за нашия...

Норис: Пистата в Шанхай може би няма да е подходяща за нашия автомобил

728
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис коментира предстоящия състезателен уикенд в Китай. Пилотът на Макларън няма търпение отново да се състезава в тази страна след петгодишна пауза. От друга страна, Норис не е голям оптимист за шансовете на тима и очаква пистата в Шанхай да не е подходяща за болида MCL38.

Тази седмица F1 прави дългоочакваното завръщане в Китай. Страната от Източна Азия не фигурира в календара на Формула 1 през последните четири кампании заради рестрикциите, свързани с разпространението на COVID-19. Сега обаче в Китай са готови отново да приемат обратно световния шампионат.

Това ще бъде първо F1 състезание в Китай от сезон 2019. Следователно отборите и пилотите нямат достатъчно полезна информация, която да използват сега. Това се дължи заради сериозните промени в болидите и гумите, които настъпиха преди две години.

Норис се включи в последното издание на Гран при на Китай. Младият британец записа третия си F1 старт на пистата до Шанхай. Норис не финишира надпреварата, тъй като имаше поражения по автомобила след контакт със свой съперник

Сега Норис няма търпение да кара отново в Китай. Британецът обаче няма големи очаквания заради конфигурацията на пистата. Тя включва няколко бавни завоя и две дълги прави. Именно това са двете най-големи слабости на настоящия болид на Макларън. Разбира се, Норис ще даде всичко от себе си, за да спечели още точки към актива си и да помогне на Макларън в шампионата при конструкторите.

„Отдавна не бяхме се състезавали в Шанхай, така че очаквам с нетърпение да се завърна там. Последното ни състезание беше леко предизвикателно, но все пак успяхме да спечелим още точки. Отделихме известно време, за да прегледаме наученото и да се пренастроим за този уикенд“, сподели Норис.

„Ще бъде добре да видим какво можем да в спринтовия уикенд. Различните сесии наистина го правят по-интересен за всички“, обясни състезателят на Макларън. „Пистата в Шанхай може би няма да е подходяща за нашия автомобил. Разбира се, ние отново да дадем най-доброто от себе си и искаме да спечелим още ценни точки“, завърши Ландо Норис.

Другият пилот на Макларън Оскар Пиастри няма предишен опит на пистата в Шанхай, тъй като дебюта в F1 през 2023 г. Австралиецът се надява да свикне бързо с трасето, макар да разполага със само една тренировъчна сесия.

„Развълнуван съм, че за първи път ще участвам в Гран при на Китай. Международната писта в Шанхай е съвсем нова за мен“, каза Пиастри. „Тъй като това е първият спринтов уикенд за сезона, ще бъде много важно да се опитам да извлека максимума от първата тренировка и се запозная с пистата. Прекарах доста време в симулатора в Уокинг, но, разбира се, винаги е различно, когато си на пистата. Надявам се да се опитаме да спечелим още точки за отбора и да изкараме един положителен уикенд“, добави пилотът на Макларън.