Начало Избрани Норис: Последните ми две пътувания до Монца бяха изключително успешни

Норис: Последните ми две пътувания до Монца бяха изключително успешни

555
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Макларън се отправя към последния от трите поредни състезателни уикенд след лятната пауза във Формула 1. Отборът от Уокинг ще участва в Гран при на Италия. Състезанието на пистата Монца слага край на европейската част от календара на сезон 2022 в F1. След това керванът на световния шампионат ще се насочи към Азия, Северна Америка и Южна Америка.

Макларън Рейсинг е вторият най-успешен конструктор на легендарното италианско трасе. Британският отбор има 11 успеха в Монца, спечелени от Дени Хълм, Ники Лауда, Ален Прост, Аертон Сена, Дейвид Култард, Хуан Пабло Монтоя, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън и Даниел Рикиардо.

Миналата година Макларън записа първата си победа във Формула 1 след близо 9-годишна пауза. В едно хаотично състезание в Монца Рикиардо и Норис записаха двойна победа за британския тим, следвани от Ботас.

Тази година Макларън едва ли ще успее да повтори миналогодишния резултат. Все пак Норис и Рикиардо се надяват да спечелят възможно повече точки, които да помогнат за борбата за четвъртото място при конструкторите с Алпин.

„Гран при на Италия винаги е вълнуващ уикенд. Последните ми две пътувания до Монца бяха изключително успешни.  Миналата година беше един от любимите ми спомени от F1, така че нека се опитаме да пресъздадем част от това усещане. Тази година състезателният уикенд вероятно ще бъде много по-труден за нас, но все още има възможност да спечелим точки и да напреднем в шампионата при конструкторите“, сподели Норис.

„Тъй като това е „Храмът на скоростта“, наистина очаквам с нетърпение да изляза на пистата и да видя докъде можем да докараме автомобила. След този старт който ще завършим цикъла с европейски състезания, така че нека да дадем всичко от себе си“, допълни пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо винаги ще пази спомена за миналогодишното състезание.

„Монца винаги ще има специално място в сърцето ми. Въпреки че този път няма да има още една двойна победа се надяваме, че все пак ще успеем да доставим малко италианска магия. Вълнувам се за пистата, невероятните фенове и невероятната храна. Това е ключовата комбинация за добър уикенд“, заяви Рикиардо.

„Състезанието на Зандвоорт беше трудно. Въпреки всичко държа главата си вдигната. Ще продължа да се боря и ще се опитам да завърша сезона с успех. Разгледахме добре данните и се задълбочихме в това какво да направим през предстоящия уикенд, за да се върнем в топ 10. Вероятно това ще бъде още един труден уикенд поради естеството на пистата. Ясно е, че имаме работа за вършене, но имам пълно доверие в отбора, докато се приближаваме към последното състезание от тази поредица състезания“, допълни пилотът на Макларън.

„Страхотно е да се върнем в Монца при толкова фантастичните фенове. Това е мястото, където миналата година записа невероятна двойна победа. Тази година ще бъде различна с новия автомобил и неговите характеристики. Има много прави и само няколко завоя. Очакваме с нетърпение предизвикателството да видим как ще се движат новите автомобили тук. Вярвам, че възможностите за изпреварване ще се увеличат. Съществува и вероятност от лошо време, за което трябва да сме готови, ако желаем да постигнем максимален резултат. Както винаги, ще дадем всичко от себе си и ще натискаме, колкото можем“, каза шефът на Макларън Андреас Зайдл.

„Тъй като Монца е последното състезание от тройната програма, отборът е напълно фокусиран върху предстоящия уикенд. Искам да изкажа специални благодарности на екипа на фабриката за подкрепата, която ни оказаха по време на тази дълги състезателни уикенди. Готови сме за последна битка в Европа.“