Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Разочарован съм, можехме да сме много по-напред

Норис: Разочарован съм, можехме да сме много по-напред

2525
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис се класира едва седми днес, но обиколката му, която бе изтрита заради напускане на очертанията на трасето, бе достатъчна за да бъде трети. Времето на британеца дори бе много близо до това на Хамилтън, като разликата бе под 5 стотни. Шарл Льоклер сподели, че според него двата сантиметра, с които пилотът на Макларън е излязъл от пистата, не са повлияли на времето, което той е постигнал. Самият Ландо обаче бе разочарован от грешката си.

„Всичко мина много добре и бях много щастлив с обиколките си през цялото време. Направихме само по един тур в първите два сегмента на квалификацията, което досега не ми се бе случвало. Нещата изглеждаха обнадеждаващи, но просто прекалих малко в последната обиколка. Беше добра обиколка, но излязох със съвсем малко и времето ни бе отнето. Много съм разочарован, защото можехме да сме много по-напред и в по-добра позиция за утре.“

Той все пак сподели че е доволен от начина, по който отбора се е справил с трудностите от вчерашния ден. Според него с подобренията, които са били направени от вчера за днес, той е можел да се бори за полпозишън.

Въпреки това за второ поредно състезание Даниел Рикиардо се класира пред своя съотборник. Австралиецът ще стартира от шеста позиция.

„Мисля че на хартия това не е лош резултат. Разликата в челото е много малка. Приближихме се до останалите в квалификацията и със сигурност успях да направя някои подобрения. Но все още мисля – и ме е яд че трябва да го кажа – но ще отнеме време, за да мога да намеря лимита на колата. Очевидно искам да съм способен на това от първата обиколка, но успях да направя прогрес през този уикенд.“