Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис с проблеми с баланса и сцеплението, в Макларън очакват битка с...

Норис с проблеми с баланса и сцеплението, в Макларън очакват битка с Ферари и Алфа Таури

1136
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Проблеми с баланса и сцеплението попречиха на Ландо Норис в първите свободни тренировки за Гран при на Мексико. Пилотът на Макларън завърши петъка на 12-та позиция в класирането.

„Беше труден ден, тъй като се борех с баланса и цялостното ниво на сцепление“, посочи Норис

„Мисля, че открихме някои положителни неща между двете сесии. Можем да сме уверени, че ще постигнем подобрение за събота и ще подобрим времената си. Не е лесно, така че ще се трудим упорито и да видим какво ще открием.“

Даниел Рикиардо не успя да довърши програмата си. Той загуби 20 минути от втората тренировка, след като от Макларън откриха проблем със скоростната му кутия и го прибраха.

„За съжаление заради този проблем правих само обиколки с хард. Случват се такива неща, просто трябва да се справим. Нямам време за губене. Ландо събра достатъчно информация, така че ще мога да работя в събота“, коментира австралиецът.

Изпълнителният директор на Макларън Андреа Стела заяви, че този уикенд изглежда не само Ферари, а и Алфа Таури ще е сред конкурентите на тима от Уокинг

„Надморската височина ни кара да направим определени настройки, за да се справим с охлаждането и ниските нива на аеропритискане. Не очаквахме проблема на Даниел следобед. Предстои ни доста работа, за да сме конкурентоспособни в квалификацията и състезание. Битката изглежда ще е много близка – Ферари и Алфа Таури са в добра форма. Но знаем какво трябва да сторим, за да постигнем целите си през следващите два дни“, каза Стела.