Начало Избрани Норис: Състезанието в Италия беше едно от най-добрите в кариерата ми

Норис: Състезанието в Италия беше едно от най-добрите в кариерата ми

718
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира на седма позиция в Гран при на Италия. Пилотът на Макларън не успя да повтори миналогодишното си постижение. Тогава той финишира втори и помогна за двойния успех на британския отбор. Този сезон Норис стартира трети, но направи лош старт и загуби няколко позиции. След това просто не разполагаше с необходимото темпо, за да се качи на подиума.

Въпреки че спечели само шест точки, пилотът на Макларън вярва, че Гран при на Италия 2022 е била една от най-добрите надпревари в кариерата му. След края на състезанието той призна, че е имал проблеми със стартовите настройки. Този проблем е предизвикал забавянето му на старта.

„Нищо не можех да направя. Това са само настройки за стартиране, които трябва да имате и които не можете да коригирате. Очаквах нещо по-лошо. Когато светлините угаснат, трябва да реагираш и усещаш, че си се справил, но същевременно губиш позиции“, сподели Норис.

„Това е нещо, което никога не се е случвало и се надявам да не се случи отново.“

Пилотът на Макларън Рейсинг веднага бе изпреварен от Рикиардо, Гасли, Алонсо и Верстапен. За кратко младият британец загуби позиция и от де Врийс, преди да се справи с пилота на Уилямс.

В края на първата обиколка на Монца Норис бе шести. С напредване на състезанието той се смъкна до осмото място. Британецът се придвижи с няколко позиции заради отпадането на Алонсо и по-дългия първи стинт с гуми медиум. Норис направи спиране за софт в 35-тия тур. След това направи още един бокс по време на периода на кола за сигурност заради отпадането на съотборника му Даниел Рикиардо.

„Първият ми стинт беше изключително дълъг“, каза Норис.

„Състезанието в Италия беше едно от най-добрите в кариерата ми. Казвам това от гледна точка на управлението, търпението и т. н. Успях да запиша едно от най-добрите ми постижения през тази толкова трудна година за Макларън.“

Норис бе забавен в бокса по време на първото спиране в бокса. 22-годишният състезател загуби време заради грешка на механиците на Макларън и бе изпреварен от Люис Хамилтън. От друга страна той смята, че така или иначе е няма нужното темпо, за да задържи зад себе си пилота на Мерцедес.

„Дали Хамилтън щеше да ме изпревари след няколко обиколки? Това беше напълно възможно. Все пак щях да се боря с него и да покажа на какво съм способен.“

„Може би щях да го задържа до колата за сигурност. Вярвам, че трябваше да сме пети, но в крайна сметка се оказахме седми.“

„Тази позиция не изглежда като толкова добра, но такъв е животът. Понякога се случват такива неща. Сега ще си вземе поуки от това състезание и ще продължим напред“, добави пилотът на Макларън.