Начало Избрани Норис: Състезанието в Монако бе най-страшното нещо, което съм правил през живота...

Норис: Състезанието в Монако бе най-страшното нещо, което съм правил през живота си

2794
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис описа бурната Гран при на Монако, която се проведе в условия от мокро до сухо, като нервно и страшно преживяване. Въпреки всичкия екшън, британецът отново бе пред Даниел Рикиардо и намери място в зоната на точките.

Почти напълно възстановен от тонзилит, Норис се класира на впечатляващото пето място в събота. Британецът се държеше доста добре ранните етапи на състезанието, след като успешно се ориентира на мократа улична писта, изпълнена с много капани.

Състезателят на Макларън се опази от проблеми. През по-голямата част от следобеда той се движеше напълно сам и пресече карирания флаг на шеста позиция.

Норис призна, че от старта до финала е било предизвикателство да се запази траекторията на коварната мокра писта в Монако.

Не мога да опиша колко трудно е да се кара автомобил от F1 на тази мокра писта“, каза той пред Sky F1.

„Състезанието в Монако бе най-страшното нещо, което съм правил през живота си. Беше ми изключително трудно.“

Искаш да натискаш, защото знаеш, че другите хора могат да правят грешки. Когато мислиш така, тогава започваш и ти да правиш неточности.“

Първоначално Норис се стремеше към място в челната петица. За съжаление успешната стратегия от страна на Джордж Ръсел по време на първите спирания в бокса накара пилота на Макларън да отстъпи петата позиция.

Норис получи допълнителна точка заради това, че записа най-бързата обиколка.

Все пак състезанието беше добро от началото до края, каза той. „Управлявахме добре гумите.“

Има някои неща, които може би можем да подобрим и да направим по-добре за следващия път. Нямам усещането, че състезанието беше безупречно от наша страна със стратегията и подобни неща“, продължи той.

„Доволен съм от шестото място. Все пак това са ценни точки за Макларън. Успях да направя и най-бързата обиколка. Дори да бях завършил на P5, щях да имам само една точка повече, което пак е нещо, но не е краят на света“, завърши Ландо Норис.