Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис се надява това да е първият от многото му полпозишъни

Норис се надява това да е първият от многото му полпозишъни

1471
0
Даниел Рикиардо
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис спечели първи полпозишън в кариерата си след драматичен финал на квалификацията за Гран при на Русия. Той ще се нареди до бившия си съотборник, Карлос Сайнц, който победи с 5 десети. Сайнц, за когото това ще бъде първи старт от първа редица в F1, вече заяви, че ще се опита да изпревари Ландо още преди първи завой.

Полпозишънът за младия британец идва две седмици след като той завърши втори на Монца. Въпреки това той повтори думите си от вчера, че пистата тук не подхожда чак толкова на колата както тази в Италия. Той обаче успя да се възползва максимално от изсъхващата писта и от грешките на съперниците си.

„Не очаквахме това след Монца. Но условия като тези отварят възможности, които успяхме да вземем. Чувството е страхотно. Не знам какво да кажа – маниакална сесия. Взехме решението да сложим сликове. Не мислех, че ще взема полпозишън докато не успях. Изключително съм доволен и огромно браво на отбора.“

„Не бях много уверен, но успях да загрея гумите. Рискувах малко и това ми се отплати. Не очаквам да съм начело в първи завой. Но никога не знаеш, в по-добра позиция няма как да бъдем. Това е първият ми полпозишън, надявам се сред многото такива.“

Даниел Рикиардо се класира пети в другия Макларън. Победителят от Монца имаше проблеми с двигателя в двете тренировки вчера и завърши съответно 14-и и 17-и, но отдава това на малкото обиколки, които е имал възможност да направи. Поради същата причина не е сигурен каквъв резултат да очаква от състезанието. Той обаче смята, че много от пилотите са настроили колите си за мокра писта и в случай, че утре е сухо, надпреварата може да бъде много интересна.