Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Седмото място в Унгария бе максимума, който можех да постигна

Норис: Седмото място в Унгария бе максимума, който можех да постигна

839
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис завърши на седма позиция в Гран при на Унгария. Пилотът на Макларън се представи много добре в квалификацията след като даде четвърто време. Британецът се възползва от проблемите на състезателите на Ред Бул и Люис Хамилтън и застана зад двете коли на Ферари.

В състезанието обаче Норис отново се сблъска с жестоката реалност. Младият британецът водеше битки с Хамилтън и Верстапен, Перес и Хамилтън, но нямаше нужната скорост, за да ги задържи зад себе си. Състезателят на Макларън финишира на седма позиция, която смята за максимума, имайки преди темпото на първите три отбора.

„Доволен съм от резултата. Разбира се исках малко повече след силния резултат в квалификацията. По време на състезанието просто нямахме нужното темпо, за да задържим по-бързите автомобили зад нас. Просто свършихме изключително добра работа в събота. Радвам се, че спечелих ценни точки за Макларън. Седмото място в Унгария бе максимумът, който можех да постигна. Имал немалко трудности в надпреварата. Тази позиция беше най-доброто, което можехме да постигнем. Все пак бях пред нашите преки съперници, което е положително“, сподели Норис.

Съотборникът на Норис Даниел Рикиардо отново нямаше късмет и остана извън точките. Пилотът на Макларън едва не са удари с един от автомобилите на Алпин на старта. После той реши да използва твърди гуми, което съсипа състезанието му. Освен това удари Ланс Строл, което му донесе 5-секундно наказание. В крайна сметка Рикиардо остана едва 15-ти при развяването на карирания флаг.

„За съжаление имаше повече спадове, отколкото възходи. Стартът беше добър, но след това имах малко пропадане. Чувствах, че съм на прилично място, но си спомних, че на излизане от първи завой един болид на Алпин се приближи доста близо до мен. Нямаше достатъчно място и за двата автомобила. Заради това направих движение извън пистата, за да не се ударя в него. Загубих скорост и се озовах от външната страна на втори завой. Така че в първата обиколка беше малко объркано. След това меките гуми наистина се разпаднаха и нямах нищо върху тази гума. С медиум се чувствах по-добре. Успях да направя хубаво двойно изпреварване срещу автомобилите на Алпин. Това беше забавно“, каза Рикиардо.

„Успях да задържа Строл зад себе си. След това той сложи софт, а аз-хард, заради което нямах сцепление. Опитах се да избегна контакта, но не успях и за съжаление го ударих. Той се завъртя, а аз получих наказание. След това всичко приключи. Така и не успях да накарам твърдите гуми да работят. Очаквам с нетърпение почивката. Ще се опитам да се върна с малко повече скорост през втората половина на годината“, добави пилотът на Макларън.