Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис смята, че 7-ото място е било максималното в Сингапур

Норис смята, че 7-ото място е било максималното в Сингапур

848
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка: Макларън

Ландо Норис заяви, че е удовлетворен от 7-ото място в Гран при на Сингапур. Според него това е било възможно най-доброто класиране в надпреварата.

Пилотът на Макларън бе най-челно класиралият след тези на водещите 3 тима, като това позволи на екипът от Уокинг да увеличи преднината си спрямо Рено при конструкторите от 18 на 22 точки в битката за 4-ото място.

Норис стартира 10-и след грешки в 3-ата част на квалификацията. Но в състезанието се справи отлично. Британецът потегли с гумите софт и ги смени в 20-ата обиколка с хард. С твърдите гуми той кара до финала. В края той задържа зад себе си Пиер Гасли с Торо Росо.

„Не мисля, че можехме да се класираме по-напред от 7-ото място, каза Норис. – Разочароващо е, че Карлос бе ударен от Хюлкенберг в началото. Мисля, че и двамата можехме да завършим в зоната на точките. За мен беше тежко състезание, особено в последните 10-15 обиколки.

Бях поставен под голямо напрежение. Трябваше да натисна, което беше забавно, защото през останалата част трябваше да карам бавно. Уморих се, но не много, защото първите 30 обиколки карахме много под лимита.“

Самият Сайнц няма съмнение, че той е щял да бъде на 7-о място, ако не е бил ударът от Хюлкенберг. След инцидента испанецът остана последен и в крайна сметка завърши 12-и.

„Имах счупен под, спукана гума и бях изостанал с 1 обиколка, обясни Сайнц. – Въпреки това почти успях да стигна до зоната на точките. Разочароващо е, защото можех лесно да съм 7-и.“