Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис смята, че в Макларън са били най-бързи извън отборите в топ...

Норис смята, че в Макларън са били най-бързи извън отборите в топ 3

1220
0
2019 Китай инцидент Макларън Квят
Инцидентът между пилотите на Макларън и Квят, снимка: Майкъл Потс

Ландо Норис смята, че екипът на Макларън е имал най-добрата кола в състезанието извън тези на водещите 3 отбора на Мерцедес, Ферари и Ред Бул в Гран при на Китай. Норис и съотборникът му Карлос Сайнц този път не достигнаха до 3-ата част на квалификацията.

А в състезанието още в първата обиколка бяха замесени в инцидент, виновен за който бе определен Дани Квят. Норис в крайна сметка отпадна, а Сайнц напредна в колоната след сблъсъка и завърши 14-и.

„Гледайки темпото на Карлос, който нямаше много повреди по болида, то изглеждаше много добро“, каза Норис. „То беше по-добро от това на пилотите на Рено и на всички други, без това на водещите 3 тима.“

Според Норис тимът просто не е направил нужната крачка напред в събота за квалификацията спрямо петъчните тренировки. И по-ниската скорост, довела до отпадането и на двамата пилоти след Q2, е била необичайна.

„Тимът свърши добра работа по отношение на това да извади максималното от колата, каза още Ландо. – Просто нямахме скорост в квалификацията. Но състезателното ни темпо изглеждаше добре. То беше по-добро от квалификационното и трябва да имаме предвид това.“

Сайнц се съгласи с мнението на съотборника си. Според него ако не е бил инцидентът след старта в Китай, и двамата пилоти на тима са можели да спечелят точки.