Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Трябва да изчакаме 2026-та, преди да видим разместване на върха

Норис: Трябва да изчакаме 2026-та, преди да видим разместване на върха

965
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис не бе оптимист относно спирането на доминацията на Ред Бул в най-скоро време. Пилотът на Макларън вярва, че трябва да се изчака следващата промяна в техническите правила, за да има някакво разместване на върха. Норис също така се надява че Ред Бул ще „изчерпи идеите си“ и няма да има чак толкова голямо предимство.

Ред Бул наложи доминацията си след влизането на последния набор от технически правила. Австрийският отбор спечели с лекота последните два шампионата при пилоти и конструктори. Същевременно Макс Верстапен триумфира в по-голямата част от надпреварите и счупи няколко рекорда

Тази година Ред Бул продължава да бъде абсолютен хегемон. Тимът от Милтън Кийнс заложи на радикална концепция и отново увеличи разликата спрямо Ферари, Мерцедес, Макларън и Астън Мартин.

Норис коментира темата за доминацията на Ред Бул. Състезателят на Макларън вярва, че рано или късно австрийският отбор ще бъде детрониран. Британецът обаче се съмнява, че това ще се случи преди следващата голяма промяна в правилата през сезон 2026.

„Трябва да изчакаме 2026-та, преди да видим разместване на върха. Тогава потенциално може да има голямо разтърсване за всеки един отбор, тъй като силовите агрегати ще бъдат едно от най-важните неща“, сподели Норис.

„В момента всъщност няма голяма разлика в задвижващите системи, а много повече при самите автомобили“, продължи пилотът на Макларън.  „Очаквам Ред Бул, бидейки отборът, който са, винаги да имат предимство, защото са напред. Те са също толкова умни – по-умни в много отношения от нас. Ако свършат също толкова добра работа, колкото всеки друг екип, винаги трябва да носят предимството, което имат. Все пак се надяваме, че те ще започнат да изчерпват идеите си“, каза още Норис.

Ред Бул окупира първите две места в Бахрейн и Саудитска Арабия. Това накара мнозина да вярват, че видим повторение на събитията от 2023 г. Норис обаче изрази оптимизъм и вярва, че другите отбори ще успеят да наваксат.

„Мисля, че всеки отбор започва наваксва. Дори ако погледнете нашите 12 месеца напредък от миналата година, сме екипът, който е развил най-много и най-добре развиващите се“, каза Норис.

„Когато погледнете от тази гледна точка, можем да бъдем много доволни от работата, която вършим. Това обаче не е достатъчно. Все още не сме достатъчно близо, за да ги предизвикаме.“

Норис вярва, че тази година ще има повече състезания, в който ще има различен победител освен Макс Верстапен.

„Мисля, че ще има повече състезания, в които Макс няма да спечели. Ферари е най-близо. Смятам, че този уикенд може да видите Ферари близо до Ред Бул“, завърши Ландо Норис.