Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис: Трябваше да спечеля състезанието

Норис: Трябваше да спечеля състезанието

2646
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис финишира втори в Гран при на Испания. Пилотът на Макларън потегли от полпозишън, но имаше слаб старт и загуби две места. После той имаше страхотно темпо, но не успя да се справи с Макс Верстапен и остана втори. Норис беше видимо разочарован от резултата си и призна, че е „трябвало да спечели състезанието.“

Норис беше един от фаворитите за спечелване на състезанието в Барселона. Британецът беше най-бърз във вчерашната квалификация и показваше отлично темпо в тренировките. Затова той бе смятан за един от претендентите за първото място днес.

Състезателят на Макларън направи не толкова добро потегляне и загуби две места след преминаването през първите два завоя. След това той беше заклещен известно време зад Джордж Ръсел и загуби ценно време

Норис изтегли много напред първото си спиране в бокса. Това го постави по-назад в класирането. Той трябваше да направи няколко изпреварвания, за да се върне на втора позиция. Така той загуби още време спрямо Макс, който контролираше състезанието.

Второто спиране на Норис беше само три тура след това на Верстапен. Британецът натисна и започна да топи изоставането си от първото място. За съжаление, това не беше достатъчно, за да може той да се пребори с Верстапен и остана втори при развяването на карирания флаг. Според него,  един по-чист старт вероятно щеше да му донесе победата в днешната надпревара.

„Не е добре. Трябваше да спечеля състезанието“, каза Норис веднага след края на надпреварата. „Имах лош старт, беше просто. Автомобилът беше невероятен днес. Мисля, че със сигурност бяхме най-бързи. Просто го загубих в началото.“

„Разочарован съм, но много положителни неща и едно отрицателно и то като че ли развали всичко. Знам, че просто мога да работя върху това за следващия път. Но като го изключим, спечелихме солиден брой точки. Големи благодарности на отбора, защото автомобилът беше невероятен“, добави пилотът на Макларън.

Това бе шестият подиум за Норис през кампанията. Благодарение на него той се придвижи до второ място в шампионата на пилотите за първи път в кариерата му. През следващите две седмици предстоят още два състезателни уикенда. Съвсем логично, Норис иска да се качи на най-високото стъпало на подиума преди края на тройния уикенд.

„Австрия и Силвърстоун са две от любимите ми писти от гледна точка на [предишните] ми представяния и на които се справям добре. Вълнувам се. Намираме се в добра серия. Справяме се добре. Трябва само да подредя няколко малки неща и ще бъда на върха“, завърши Ландо Норис. Британецът записа най-бързия тур и беше избран за пилот да нея.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри остана седми в Гран при на Испания. Пилотът на Макларън нямаше много добро потегляне и загуби позиции. Пиастри нямаше отговор на темпото на Норис, както и на това на съперниците си от Мерцедес и Ферари.