Начало Избрани Норис: Вероятно сме по-близо до върха, отколкото си мислехме

Норис: Вероятно сме по-близо до върха, отколкото си мислехме

764
0
Ландо Норис, Макларън
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис приветства представянето на обновения болид на Макларън в квалификацията на пистата Марина Бей. Младият британец даде четвърто време след края на сесията. Норис призна, че е бил приятно изненадан от темпото си и не е очаквал да бъде толкова близо до върха.

Този уикенд Норис използва подобрената кола на Макларън. Отборът от Уокинг има някои новости в MCL60, чиято цел е да подобрят представянето в бавните завои. Макларън предостави новостите само в колата на Норис, докато Оскар Пиастри ще трябва да почака до Япония

Норис се представя доста силно от началото на уикенда в Сингапур. Британецът постоянно беше в челната десетка и дори бе по-бърз от Макс Верстапен и Серхио Перес. Пилотът на Макларън прескочи с лекота първите две части на квалификационната сесия на Марина Бей. В крайна сметка той даде четвърто време и нямаше толкова сериозно изоставане спрямо Карлос Сайнц от Ферари. Норис успя да изпревари Люис Хамилтън (Мерцедес), както и двете коли на Ред Бул. Тимът от Милтън Кийнс преживява един доста труден уикенд.

Норис бе много доволен от скоростта на своя автомобил. Сега целта ми е да разгърне потенциала си в състезанието и да спечели повече точки.

„Това беше много добър резултат за нас днес. Знам, че две десети не звучат много, но все пак направих най-добрите си обиколки в Q3“, сподели Норис.

„Беше тежко и натоварено. Това не е лесна писта. Ние постоянно искахме да стигнем до границите на възможното и да се опитаме да намерим повече скорост. Честно казано го правихме всеки път“, продължи британската звезда на Макларън. „Четвъртото място не е никак лошо. Знам, че може би някои хора очакваха повече, но съм много доволен от този резултат. Вероятно сме по-близо до върха, отколкото си мислехме. Да бъда пред Мерцедес-ът (на Люис Хамилтън) и двата Ред Бул-а беше малко изненадващо. Сега целта ми е да спечеля повече точки в надпреварата“, каза още Ландо Норис.

Пилотът на Макларън призна, че ще му бъде много трудно да се качи на подиума в днешната Гран при

„Искам да кажа, че просто бих искал да получа спечеля добри точки. Знам, че всеки ще иска подиум, но това е трудно за постигане“, обясни Норис.  „Имаме две коли на Ферари, които бяха много силни през целия уикенд. После идва и Мерцедесът на Джордж, който също беше много силен през целия уикенд. Като цяло от Мерцедес винаги са били много добри в състезателното темпо. В този случай може би не съм толкова уверен и да кажа, че мога да ги атакувам и подобни неща. Но ние имаме темпото ясно да се борим срещу тях и да останем там, където сме, така че това ще бъде планът“, завърши Ландо Норис.

Същевременно Пиастри не прескочи Q1 и ще потегли от 17-то място в днешната надпревара на пистата Марина Бей. Състезателят на Макларън имаше лошия късмет да премине точно зад катастрофиралия болид на Ланс Строл.

„Това очевидно беше разочароваща квалификация. Все пак се радвам да видя, че Строл е добре. За съжаление, не бихме могли да направим много повече поради червения флаг“, каза Пиастри.

„Първият ни тур беше наред, макар да бе малко скучен. След това имахме проблем с трафика. Смятам, че последната ни обиколка щеше да е достатъчно добра, за да ни вкара в Q2. Ще видим дали можем да продължим напред в състезанието. Ще бъде трудно да вземем точки, но това не означава, че не можем да се опитаме да го направим“, добави пилотът на Макларън.

Междувременно от Макларън обявиха, че Пато О’Уорд ще се завърне зад волана на MCL60 по-късно през сезона. Мексиканската звезда от Индикар ще кара в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби.