Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нормално е Кими да ме бие убедително на този етап, смята Джовинаци

Нормално е Кими да ме бие убедително на този етап, смята Джовинаци

1647
0
Кими Райконен
Кими Райконен, снимка: Алфа Ромео

Антонио Джовинаци смята, че нормално неговият съотборник в Алфа Ромео Кими Райконен да го побеждава убедително на този етап от сезона във Формула 1.

Финландецът е много по-бърз от началото на кампанията, като има спечелени 12 точки. В същото време Джовинаци няма нито една и досега не е достигал до 3-ата част на квалификацията в първите 3 състезания.

„Не е лесно след 2 години извън състезанията отново да съм на пистата, каза Джовинаци. – Особено в квалификацията. Загубил съм малко от усещането за това колко трябва да натисна в квалификационна обиколка. Мисля, че да имам Кими до себе си е добра отправна точка. Мога да видя неговите данни и да разбера къде мога да се подобря.“

Запитан дали е изненадан от представянето на Кими от началото на сезона и много по-добрата скорост, Джовинаци отговори: „Не, защото работя с него от предишните 2 години във Ферари. И знам как той върши задачите си.

Райконен е фантастичен пилот с много опит. Той знае какво иска от колата преди всеки уикенд. Това е нещо наистина добро. В крайна сметка говорим за опит и Кими го има в големи количества.“