Начало Автомобили Нов двигател за Форд Мустанг

Нов двигател за Форд Мустанг

290
0

Форд ще използват нов, изцяло алуминиев V6 двигател за базовата версия на своя модел Мустанг. Това анонсираха представители на компанията днес. Агрегатът е не само по-мощен, отколкото предшественика си, но също така дава и доста по-добър разход на гориво.

Става въпрос за 3,7-литров Дуратек мотор с 24 клапана, чиято мощност е 305 конски сили. Това е сериозно увеличение спрямо 4-литровият двигател, който компанията слагаше в базовия Мустанг и който имаше само 210 „коня“.

„Тази кола дава началото на един нов тип Мустанг. Ние използваме високоефективен V6 с 4 разпределителни вала в колата, която стана легенда заради своята маневреност и поведение на пътя. Това наистина ще ентусиазира доста нови фенове на спортните купета“, заяви главният инженер на Мустанг – Дейвид Перикак.

Форд ще съчетаят този двигател с 6-степенна механична трансмисия, оборудвана с шифтър за по-къс ход на скоростния лост, а като опция разбира се ще се предлага и автоматична скоростна кутия, оборудвана с асистент за изкачване и слизане по хълмове.

Освен тази новост, новите клиенти ще бъдат изненадани също така и от ревизии по шасито, пружините и амортесьорите, а системата за блокаж на диференциала вече ще се предлага стандартно.