Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов график за Сингапур

Нов график за Сингапур

119
0

Опасенията, че няма да има достатъчно каране по тъмно в първото нощно състезание в Сингапур, бяха веднага опровергани, като бе представен нов времеви график, който ще важи.

Според оригиналния график за надпреварата уикендът трябваше да се провежда и по светло, и по тъмно – като първата тренировка всеки ден трябваше да е по светло, а последвалата сесия – по тъмно.

И докато дневните сесии предлага на тимовете възможност да се аклиматизират към пистата, то имаше опасения, че реално може да не се кара достатъчно по тъмно. По стария график щеше да има само час и половина нощно каране, преди да се стигне до квалификационната сесия в събота.

Именно тези опасения предизвикаха дискусии между тимовете и ФИА, като мениджърът на Торо Росо Масимо Ривола поведе кампания за промяна, след като бе гледал нощното състезание в Катар по-рано през тази година. По този повод Ривола каза, че не е особено спокоен. Би искал да има възможността да прави тестове, но знае, че не е възможно, а и е прекалено скъпо, за да се реализира. В края на краищата обаче той все пак е оптимист, че всичко ще мине гладко.

„Най-важното е, че нашият график трябва да бъде изцяло нощен, вместо да се разделя между ден и нощ. Залезът в Сингапур е в 7 вечерта, а в момента плановете са първата тренировка да свършва в 6, а втората да започва в 8.”

В резултат на тези опасения графикът бе силно изменен, с което и първите сесии ще започват по-късно.

Новият график е:
Тренировка 1 петък 19:00-20:30
Тренировка 2 петък 21:30-23:00
Тренировка 3 събота 19:00-20:00
Квалификация събота 22:00-23:00
Състезание неделя 20:00