Начало Автомобили Нов Logan MCV и лимитирана серия Duster Adventure от Dacia

Нов Logan MCV и лимитирана серия Duster Adventure от Dacia

153
0
Dacia Logan MCV

След новите Dacia Logan, Sandero и Sandero Stepway Dacia продължава обновяването на гамата си с нов Logan MCV – голямо комби с ниска цена – и Duster Adventure – практично и привлекателно изпълнение на офроудъра в лимитирана серия.

От представянето си през 2008 г. Logan MCV е реализиран в обем от 340 000 бройки в около 40 държави по света. Окуражена от тези силни пазарни резултати, Dacia представя новия MCV, който поема по стъпките на новите Logan, Sandero и Sandero Stepway. Той предлага съвременен стил във формата на комби и атрактивен интериор. Автомибилът е голям и функционален, с просторен интериор (пет пълноразмерни седалки за петима възрастни хора) и обем на багажника от 573 литра.

С новия Logan MCV Dacia предлага повече функции на същата цена като на предишния модел. Още от първото ниво на оборудване новата Dacia Logan MCV идва със значителен комфорт, сигурност и практични подобрения като ESC, сeрвоусилвател, странични въздушни възглавници и делима/сгъваща се в отношение 2/3-1/3 задна седалка.

Разширеното ново оборудване включва аудио-навигационна система MediaNav, круиз контрол с ограничител на скоростта, сензори за паркиране на заден ход и Eco режим на работа на двигателя. Новият бензинов TCe 90 двигател, познат от новите Logan и Sandero, ще е на разположение и при Logan MCV. TCe 90, както и дизеловият агрегат, поддържат текущите разходи изключително ниски, a удоволствието от шофирането идва без компромис по отношение разхода на гориво или CO2 емисиите. Поръчките за новия Dacia Logan MCV започват през третото тримесечие на 2013.

Duster Adventure е изключително оригинален поглед върху офроудъра, предлагащ функции като монтиран на покрива ролбар с фарове, навигация Garmin с топографска карта и гумени стелки в интериора, правещи го привлекателен за шофьори, които искат да се измъкнат от всякакви трудни извън пътни условия. За още по-голям стимул да излезете от утъпкания път тази лимитирана серия предлага избор от два цвята – Ледниково бял и Перлено черен, които са подчертани със специален екстериорен декор и отличителни детайли по тапицерията.

Duster Adventure добавя към всички характеристики, направили Duster толкова успешен на пазара модел, отличителен вид, съответстващ на суровата му идентичност, при това на много атрактивна цена. Той ще влезе в продажба в България през второто тримесечие на 2013.

– С новия Logan MCV и Duster Adventure Dacia върви мощно напред със стратегия, която революционизира автомобилния пазар чрез непоколебим акцент върху простотата и щедростта. Верни на тази стратегия, която вече спечели над 2 300 000 клиенти, двата нови автомобила предлагат прекрасно оборудване и прекрасен дизайн на прекрасните цени на Dacia – заяви директорът на програмата Арно Дебьоф.