Начало Автомобили Нов малък кросоувър и от Нисан

Нов малък кросоувър и от Нисан

431
0

Нисан представиха поредния кросоувър от средния клас, предназначен за младото поколение. Моделът се казва Juke и е базиран на концептуалния Казана, който бе показан в Женева през миналата година. 

Juke е дълъг 4 метра, ширината му е 1,57 метра, а междуосието – 2,5 метра.

„Juke носи усещането за авантюра на автомобилния пазар. Той е лек, пъргав и с градска насоченост – качества, с които той ще трябва да плени младата аудитория. Той разполага с нещо тотално различно от традиционните модели в В-сегмента и циментира позицията на Нисан като производител, готов да създава нещо различно“, се казва в прес-релийса за модела.

Предницата на Juke определено изглежда оригинално, а като цяло колата може да се определи като смесица между спортен хечбек и малък SUV. Принципно моделът се нарежда непосредствено под Нисан Кашкай, въпреки че цената му все още не е обявена.

Централната конзола на интериора е боядисана в същия цвят като екстериора, като естествено всички останали елементи са създадени с цел да изглеждат максимално разчупено и „младежки“.

Базово моделът ще се предлага с 1,6-литров мотор със 117 к.с., като освен него Juke ще може да бъде оборудван и с турбо-двигател със 190 к.с., както и 1,5-литров дизел със 110 к.с.

ГАЛЕРИЯ