Начало Автомобили Нов Мустанг и за пистата

Нов Мустанг и за пистата

100
0

Малко след новината за ревизирания 5-литров Мустанг GT, Форд разпространиха снимки и на състезателния Мустанг BOSS 302R.

Създаден в чест на 40-тия юбилей на шампионата Парнели Джоунс’ 1970 Транс-Ам, моделът ще бъде използван само за състезания от Гранд-Ам, SCCA и NASA.

Колата разполага със същия V8 двигател с 412 к.с., с който ще бъде оборудван и новия Мустанг GT, както и с шест-степенна механична трансмисия, състезателно окачване КОНИ и спирачна система Брембо.

Също така Форд смятат да произведат и пет специални бройки BOSS 302R1, които да участват в сериите Grand-Am Continental Tire Sports Car Challenge.

„Очакваме BOSS 302R да продължи успешната традиция, включваща победи със заводски подготвени от Форд Рейсинг състезателни версии на серийни модели. Мустангите FR500С и FR500S, както и версията за драг-рейсинг „Кобра Джет“ доказаха, че са страхотни автомобили за нашите клиенти и помогнаха на различни отбори да печелят състезания и шампионати. Вярваме, че BOSS 302R ще бъде също толкова конкурентен продукт за нашите клиенти с традиции, каквито могат да бъдат получени само от Форд Рейсинг“, заяви директорът на Форд Моторспорт Северна Америка – Джейми Алисън.