Начало Други Нов тест на кола от GP3 във Франция

Нов тест на кола от GP3 във Франция

52
0

Новата GP3 кола направи още един тест на пистата Пол Рикар във Франция. Тестът се състоя в два дена, а зад волана на болида бе настоящия лидер в GP2 сериите – Ромейн Грожан.

Той навъртя 61 обиколки, като тест-екипът бе съсредоточен главно върху развитие на двигателя и гумите.

„Много се радвам, че мога да изпълня тази задача по развитието. Още веднъж бях впечатлен от надежността и цялостното представяне на новата кола.

Завършената програма ни даде достатъчно данни, за да можем да се подготвим за следващата стъпка. Има още работа за вършене, състояща се главно в това да разберем още по-добре гумите, но определено работим в правилната посока – колата от GP3 вече е сигурна, бърза и надеждна, обясни Грожан.

„След първия ден, лишен от всякакви проблеми, наистина можем да работим върху представянето на колата в състезателни условия. Започнахме с квалификационна сесия, последвана от симулация на състезание. Сесията беше ползотворна – задоволителните настройки на колата сега ни позволяват да започнем работа върху тестването на гумите с Пирели. Следващата ни стъпка е да калибрираме представянето на нашата кола в сравнение с такава от F3 – нашата база за сравнение. И тъй като ще тестваме на изключително трудно за гумите трасе, това ще ни помогне да разберем по-добре как да използваме смесите до техния максимум“, добави техническият директорДидие Перин.

  • ТАГОВЕ
  • GP3