Начало Moto News Нов триумф Мартин Чой в Долна Митрополия

Нов триумф Мартин Чой в Долна Митрополия

640
0
Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия
Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия (снимка guts&brainsDDB)

Мартин Чой, спечели поредната си победа в клас Superbike 1000 (МСК Еко BMW Motorrad МС 77, BMW), по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г. и европейския шампионат на Супермото. Te се проведоха на 12 и 13 септември на летищен комплекс Долна Митрополия. Така, многократният шампион се доближи с една крачка до поредната си титла.

„Всяка победа на родна земя е изключително ценна за мен, а Долна Митрополия има специално място в сърцето ми. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията буквално от днес за утре – в зависимост от това как се развива ситуацията. Въпреки това продължавам със силен хъс, благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми спонсори ЕКО България“,  сподели Мартин Чой.

Мартин Чой се намира в изключително добра форма. Показа отново майсторското си каране през всичките 12-те обиколки на състезанието. Зад него на второ и трето място останаха Иван Грозев и Димитър Митов. Участие в различните класове и дисциплини взеха общо 90 пилота от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция.