Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нов триумф за Михаел

Нов триумф за Михаел

64
0

Блестяща 11-та победа от 12 старта спечели днес Михаел Шумахер на пистата Хокенхайм. Успехът му отново бе постигнат по впечатляващ начин, въпреки че бе и очакван. В истински звезда на състезанието обаче се превърнаха вторият – Дженсън Бътън (БАР) и третият – Фернандо Алонсо (Рено). Подиумът е невероятен успех за англичанина, който стартира от 13-та позиция и се пребори за мястото след страхотна, но много чиста битка с Алонсо.
Стартът на надпреварата бе отложен с няколко минути, тъй като Тойота-та на Оливие Панис блокира на решетката. Малко след рестарта пък Рубенс Барикело се удари с Дейвид Култард и загуби предното с крило, което го прати спешно в бокса и му отне шансовете за призово класиране.
В началото на състезанието Михаел бе преследван от Кими Райконен. Финландецът бе заел второто място след няколко размествания в колоната, но отпадна в 13-ата обиколка. Този път причината обаче не бе двигател – след първия завой се откъсна задното крило и неуправляемият Макларън се заби в предпазната стена. Кими излезе сам от болида, очевидно ядосан. Другите два незавършили автомобила са на Кристиано да Мата (Тойота) и Ник Хайдфелд (Джордан).