Начало Автомобили Нов завод на Hyundai в Русия започна работа

Нов завод на Hyundai в Русия започна работа

123
0
Hyundai,Русия

Корейският автомобилостроител Hyundai Motor Company започна производство в новия си завод в Санкт Петербург. Това е най-модерното производствено съоръжение на компанията в чужбина.
В завода в Санкт Петербург ще се произвежда седана Solaris, създаден в съответствие с принципите атрактивната дизайнерска философия на Hyundai „флуидна скулптура“ и усъвършенстван така, че да отговаря на специфичните особености на климата и пътните условия в Русия.
За момента в производственото съоръжение работят 1 300 души, голяма част от които са преминали обучение в заводите на компанията н Корея и в Чехия. Преди няколко месеца ръководството на Hyundai съобщи, че до 2012-а възнамерява да открие общо 5 300 работни места заедно с единадесет доставчици на части.
Санктпетербургският завод на Hyundai е оборудван с най-новите технологии, които осигуряват висока степен на автоматизация на производствения процес. На някои от работните места 85 процента от процедурите са автоматизирани.
Годишният капацитет на съоръжението е 150 000 автомобила, но за тази година плановото производство е 105 000 екземпляра.
Освен в Русия Hyundai Motor е „изнесла“ заводи в Китай, Индия, САЩ, Турция и Чехия. По-късно тази година компанията започва изграждането на трето съоръжение в Китай и планира да стъпи в Южна Америка със завод в Бразилия.
Моделът Solaris на практика е четвърто поколение на изключително успешния Hyundai Accent. Името на колата бе избрано чрез публичен конкурс, проведен в Русия.
Solaris е оборудван от добре познатия двигател на корейската компания Gamma, който осигурява впечатляващи мощност, въртящ момент и икономичност, съчетани в компактен и лек пакет, съответстващ на амбицията на Hyundai да се превърне в световен лидер в производството на екологични автомобили.
Двигателят Gamma, който се произвежда във варианти с ходов обем 1,6 и 1,4 литра се отличава с два горни разпределителни вала(DOHC), с многоточково принудително пълнене и със система за изменение на фазите на гадоразпределение (CVVT).
Създателите на Solaris са разработили автомобила отчитайки климата, пътните условия и шофьорските навици в Русия. Като начало пътният просвет на автомобила е увеличен до 160мм. Стандартното оборудване включва увеличен до 4л резервоар за течност за чистачките с датчик, който да предупреждава за необходимостта от дозареждането му, здрав акумулатор с капацитет 60Ач за по-надеждно първоначално стартиране на двигателя при ниски температури и вентилационни изводи на отоплителната система към задните седалки. Опционално се предлагат отопляеми предни седалки и странични огледала и нагреватели за предните чистачки.