Начало Автомобили Излезе нова книга за създателите на автомобилите

Излезе нова книга за създателите на автомобилите

103
0
Създатели на автомобили, Краси Панчев

Кой е изобретил първия двигател, карбуратор, диференциал, стартер, скоростна кутия, самия автомобил? Как се усъвършенства тяхната конструкция в течение на времето? Кой с какво допринася за това?

Отговори на всички тези въпроси ще намерите в новата книга „Създатели на автомобили“ на дългогодишния автомобилен журналист Красимир Панчев.  Това е неговата 10-а книга, като я издава „Еър Груп 2000“. 

Сред тях са „Кратък англо-български автотехнически речник” и „Звездните мигове на моторните коне” от 2004 г., „Истории на автомобилните марки” през 2006 г., „В света на автомобилните марки и емблеми”, заедно с второто подобрено издание на речника му през 2007 г., „Пътят на колелата” през 2008 г., голям „Англо-български автотехнически речник с термините и съкращенията“ и първия том на единствената по рода си у нас „Популярна автомобилна енциклопедия” през 2009 г.

Най-новата му книга включва 72 портрета на личности, дали своя принос в създаването и развитието на автомобила и породената от него мащабна индустрия. Споделени са малко известни факти и данни за пътя и кариерата, за живота и съдбата на именитите изобретатели, конструктори, мениджъри и дизайнери, станали легенди по света.

Книгата е 201 страници може да бъде намерена във веригите книжарници „Хеликон“, „Книгомания“, „Сиела“, „Ориндж“ и др.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter