Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нова сделка с Браун е малко вероятна според Брансън

Нова сделка с Браун е малко вероятна според Брансън

43
0

След като отдавна беше ясно, че Върджин не смята да увеличава спонсорството си към тима на Браун GP, днес на Силвърстоун Сър Ричард Брансън обяви, че дори няма голяма вероятност компанията му да остане с бившия тим на Хонда догодина.

Болидите BGP 001 получиха окраската на Върджин, малко след като бе финализирана сделката между Рос Браун и японците, като компанията всъщност бе първия спонсор на отбора.

„Сключихме сделката, когато цените все още бяха много ниски и за нас тя бе наистина ползотворна, но подозирам, че догодина цените вече ще са астрономически, така че може би ще започнем да се оглеждаме за някой друг, по-малък отбор“, каза Брансън, който в момента плаща по 250 000 щатски долара на Браун, пред радио „BBC 5“.

Междувременно ексцентричният милиардер обвини „силните персонажи“ във Ф1 за моментната политическа криза в спорта и предложи да се включи в опитите за разрешаването й.

„Мисля, че някои от тези персони и от двете страни трябва да се научат на изкуството на компромиса. А ако аз мога да направя нещо, за да помогна, със сигурност съм заинтересован да го направя“, потвърди той.