Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нова техническа структура в Астън Мартин

Нова техническа структура в Астън Мартин

1165
0
Астън Мартин
снимка: Астън Мартин

Тимът на Астън Мартин обяви новата си техническа структура. Наскоро Андрю Грийн бе назначен за главен технически директор, а в отбора за инженерен директор бе привлечен Лука Фурбато. Грийн поема отговорността за цялостната стратегия на отбора от Силвърстоун. Пряко с него ще работят тримата основни директори на технически отдели: инженерният, отговарящият за представянето и техническият.

Лука Фурбато
Лука Фурбато; снимка: Астън Мартин

Назначението на Фурбато на първия пост бе оповестено преди седмица. Британският инженер е работил в Тирел, БАР, Тойота. От 2001 до 2011-та е част от екипа на Макларън, след което отива в Торо Росо. Във Фаенца стига до поста на главен конструктор. След три години с малкия тим на Дитрих Матешиц пак отива в Макларън, но в GT сериите. После се връща във Формула 1 с Мейнър. От юни 2017 г. е в Заубер/Алфа Ромео. В Астън Мартин той ще ръководи инженерната работа във фабриката и отдела за изследвания и развитие.

Том Маккълоу ръководи работата на писта, като новият му пост е отговарящ за представянето директор. В момента няма технически директор. Такъв скоро ще бъде привлечен, заявиха от тима.

„Андрю Грийн прие важна, стратегическа роля и за мен е удоволствие да обявя новата ни структура“, коментира шефът на Астън Мартин в F1 Отмар Шафнауер.

„В лицето на Том имаме опитен и талантлив инженер. Той ще продължи да отговаря за работата на писта, като ще има и функции във фабриката. Том е силен лидер, допринесъл много за успехите на отбора през последните осем години.“

„Лука Фурбато носи опит в екипа. Той ще е съсредоточен върху техническите подкрепящи дейности. И двамата с Том ще докладват на Грийн. Всички в Астън Мартин искаме да печелим състезания и титли. Тази нова и подобрена структура е огледален образ на онези в най-успешните отбори във Формула 1 днес“, допълни Шафнауер.