Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нова заповед за запор на имуществото на Виджай Маля

Нова заповед за запор на имуществото на Виджай Маля

77
0
Виджай Маля
Виджай Маля; снимка: Форс Индия

Съдът в Делхи е издал нова заповед за запор над имуществото на Виджай Маля, който притежава отбора на Форс Индия в F1. Причината е системното неявяване на бизнесмена на процеса срещу него за пране на пари.

Главният общински съдия Деепак Шерават издаде заповедта след сигнал от специализирания публичен обвинител, че Изпълнителната дирекция не е получила какъвто и да отговор от властите, натоварени със запорирането. По случая е определено и допълнително изслушване на 5 юли.

На 12 април миналата година пък вече имаше издадена заповед за задържането му, която изрично изключваше варианта за освобождаване под гаранция. На 4 януари Виджай Маля бе обявен за системен нарушител във връзка с неявяванията си пред съдебните органи. 

На 27 март беше издадена първата заповед за запор, която беше от комисаря на полицията в Бенгалуру. Засега няма информация властите да са се задействали по въпроса.

От есента на 2016 г. в Индия искат да изправят боса пред съда, като до момента той се укрива в Лондон във Великобритания. В родината му искат от Великобритания екстрадицията му, но за момента това не се случва.