Начало ТОП Новата Astra е голямата премиера на Opel на автомобилното изложение

Новата Astra е голямата премиера на Opel на автомобилното изложение

2362
0

Новото, шесто поколение на модела Astra е голямата премиера на Opel на Автомобилен салон София 2022

Автомобилът се представя за първи път в България. Успешната история на бестселъра на Opel започва преди 30 години и е продължение на наследството от легендарния Kadett. С напълно новата Astra германският производител отваря следващата глава в историята си: за първи път моделът от компактния клас се предлага и с електрическо задвижване.

Новата Astra ще се предлага още от самото начало на продажбите с мощни plug-in хибридни електрически задвижвания, както и с ефективни бензинови и дизелови двигатели. Гамата се простира от 81 кВт (110 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите варианти и до 165 кВт (225 к.с.) системна мощност при plug-in хибридните варианти. Шестстепенната механична трансмисия е стандартна за бензиновите и дизеловите агрегати. 8-степенната автоматична предавателна кутия (електрифицирана при plug-in хибриди) се предлага като допълнително оборудване при по-мощните двигатели.

Opel Astra е ярък стилистичен израз на марката. По-динамична от всякога, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от излишни елементи, Astra носи новото лице на марката Opel Vizor

Благодарение на изключително късия преден надвес, новата Astra е само с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, независимо от значително увеличеното междуосно разстояние от 2675 мм (+13 мм). Практичният багажник на новата Astra с настройващо се дъно осигурява на водача и четиримата пътници цели 422 литра практичен обем.

Скок във времето е извършил и интериорът на новото поколение Astra. Благодарение на напълно новия дигитален Pure Panel аналоговите инструменти могат да се считат за история. Вместо това връзката между човека и машината (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно изживяване. Пътниците могат да оперират с функциите на новата Astra лесно, с помощта на широкоекранни сензорни дисплеи по подобие на смартфоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили специално за това водачът да получава необходимата информация и да разполага с полезни възможности за оперативно управление, но да не бъде претрупан с излишество от данни и функции.

Типичен за Opel е и комфортът на седалките. Предните седалки, разработени самостоятелно от фирмата, са сертифицирани от AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”, Дружество за здрави гърбове) и със своята отлична ергономия осигуряват невероятно удобство при пътуване, особено на дълги разстояния. Водачът е подпомаган от авангардни системи за асистенция, простиращи се от head-up дисплей до полу-автоматизираната система за асистенция Intelli-Drive 2.0 и 360-градусовата камера Intelli-Vision.

С намалени до минимум контролни регулатори и бутони, оформени като прецизно изработени ювелирни детайли, Pure Panel постига оптималния баланс между дигитализация и интуитивна работа

Напълно са елиминирани разсейващи погледа елементи, няма нужда от подменюта. Не са необходими и кабели. Новото поколение инфоразвлекателни системи с услуги за свързаност могат да бъдат управлявани както с гласов контрол, така и с докосване. Могат да бъдат свързани безжично с Apple CarPlay и Android Auto със съвместими смартфони при всички варианти на модела.