Начало Автомобили Новата Е-класа на Мерцедес вече има и АMG пакет

Новата Е-класа на Мерцедес вече има и АMG пакет

350
0

Броени дни след представянето на новата Е-класа, Мерцедес-Бенц показаха и версия със спортен пакет, създаден от тунинг-подразделението на марката – AMG. Този нов пакет, предлагащ се като опция, включва някои спортни и динамични подобрения, някои от които не се предлагат индивидуално. Пакетът може да бъде комбиниран с всички варианти и двигатели на модела. Стандартните промени от AMG по външността са налице – предна престилка с по-големи въздухозаборници, странични прагове и задна престилка. С всички бензинови четирицилиндрови двигатели за модела се предлагат и два променени, полирани овални ауспуси, а при дизеловите четирицилиндрови двигатели ауспуха е само един. При шест- и осемцилиндровите мотори ауспусите отново са два, но този път правоъгълни и интегрирани в задната AMG престилка.

Други забелязващи се детайли са 18-инчовите AMG джанти от алуминиева сплав с изцяло нов дизайн, боядисани в сребристо и обути с гуми 245/40 R 18 отпред и 265/35 R 18 отзад. Перфорирани спирачни дискове и сребристо боядисани спирачни апарати с логото на Мерцедес-Бенц, плюс спортно окачване ‘Direct-control’, което е с 15мм по-ниско от стандартното, са също налични при AMG пакета.

Интериора при AMG-версията впечатлява с комбинация от спортен дух и стил. Предните седалки имат оптимизирани контури, което помага особено много за укрепената позиция на водача в завой. Материалът, разбира се е кожа, но не каква да е, а DINAMICA/ARCTICO микрофибърна кожа, с която са тапицирани също и подлакътниците, а също така и централната конзола. Стелките носят логото на AMG, педалите също са променени. Перфектният контрол е подсигурен от спортния AMG волан, тапициран с кожа напа, който има 3 лъча и изцяло променен дизайн. При моделите, оборудвани с автоматична трансмисия, скоростите могат да се сменят и ръчно, като се използват лостчетата ‘direct select’. AMG пакета включва също и ръчен ‘М’ режим за смяна на предавките.

Пакетът ще може да се поръча още с първите бройки на модела, който излиза на пазара през март. Цената му ще варира от 2000 до 4000 Евро.