Начало BG спорт Новата федерация ще признае всички лицензи, обяви Михайлов

Новата федерация ще признае всички лицензи, обяви Михайлов

884
0
Камен Михайлов
Камен Михайлов, снимка: Lap.bg

Председателят на получилата от Министерството на спорта лиценз Автомобилна федерация на България (АФБ) Камен Михайлов заяви пред RallyXpress, че тя ще признае всички клубни и индивидуални лицензи, издадени от БФАС.

Освен това федерацията ще приеме одобрения вече календар, според който започна и настоящият сезон в автомобилния ни спорт.

Ето и пълното изказване на Михайлов:

Уважаеми колеги,

Вече знаете новината, че Автомобилната федерация на България получи от Министерството на младежта и спорта (ММС) лиценз за упражняване на спортната власт на територията на Република България – провеждане и управление на автомобилните състезания.

Искам да ви уверя, че новосъздадената структура, всъщност тя не е и толкова нова, ще признае всички ваши, издадени от БФАС лицензи – клубни и индивидуални, за валидни. И няма да се налага да заплащате повторни такси.

Това, което искам да ви уверя е, че ние в Автомобилна федерация на България, с цялото си сърце и усилия сме започнали да работим за връщането на автомобилния спорт на онова място, на което мястото той принадлежи.

В тази връзка искам да ви информирам, че Автомобилна федерация на България възприема изцяло годишния календар на спортните събития, който е приет от БФАС. И в този смисъл, всички вие, които сте работили за него и сте се готвили по този календар, ще можете да реализирате подготовката си за този автомобилен сезон.

Искам да апелирам към всички онези, които до момента се изпитвали колебания и са били несигурни дали да заявят участието си в 50-ото рали България. Моля, направете го без каквито и да е колебания. Не съществуват, а и не са съществували, каквито и да е основания за притеснения.

Защото – а вие го знаете много добре – самото участие в юбилея на най-емблематичното българско рали е въпрос на не само на място в колоната. Но и на признат личен престиж! И, естествено, да се сетим, че следващото юбилейно издание, на което всеки уважаващ се български състезател би искал да присъства в стартовия лист, ще е след 10 години.