Начало Автомобили Новата Fiesta ST с 22 награди през първата година на продажби

Новата Fiesta ST с 22 награди през първата година на продажби

47
0
Ford Fiesta ST

Новата Fiesta ST на Ford получи 22 награди от Европа и други части на света от старта на продажбите му през март миналата година.

Това го превърна в най-награждавания спортен малък автомобил, правен някога от компанията.

Разработката на Fiesta ST е плод на глобалната ни екипна работа и намерението ни от самото начало бе да направим световен победител, който да разпространява посланието за динамичното управление и поведение на Ford надлъж и нашир – заяви Глен Гулд, глобалният главен програмен инженер на Fiesta, Ford-Европа. – Това са качества, които са във вените ни и е страхотно, че получават признание под формата на награди от цял свят. Ние правим автомобили с желанието да накараме нашите клиенти да се усмихват. Няма по-приятно чувство от постигането на тази цел.

Fiesta ST притежава прецизно настроени и ориентирани към водача двигател и шаси, за да осигурят ултимативното пътно поведение на Fiesta. Разработена от RS екипа на Ford – европейското подразделение на глобалното спортно отделение на Ford – тя е оборудвана с 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, постига 0-100 км/ч за 6,9 секунди и предлага 182 к.с. и 240 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 220 км/ч.

RS екипът е настроил двигателя, окачването, управлението и спирачките за оптимизирано пътно поведение и представя характерни черти, налични преди само в големи спортни автомобили, вкл. подобренo векторно разпределение на въртящия момент и електронна система за стабилност с 3 степени, 6-степенна механична трансмисия и задни дискови спирачки.